Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: ABS

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie ABS

czy wie ktos jak zachowuje sie abs podczas zimy w tych autach???? bo z tego co slyszalem ze auta z abs podczas zimy "plyna" po drodze przy ostrzejszym chamowaniu (czyli abs wydluza bardziej droge hamowania niz bez niego).

speedo
    Gość

Domyślnie

a kto ci powiedział że ABS skraca drogę hamowania?!!!!! ma uniemożliwić poślizg a to duuuuuuuuuużo lepsze niż hamowanie krótsze o kilka metrów

Konik
    Gość

Domyślnie

Tak właśnie jest. Zróbmy to w ten sposób. Ułóżmy w kolejności od najgorszego do najlepszego. I tak.
    Najgorsze jest (najdłuższa droga hamowania):
    1) hamowanie bez ABS z zablokowanymi kołami,
    2) hamowanie z ABS
    3) hamowanie bez ABS z nie zablokowanymi kołami,
    Tak więc lepiej jest hamować z ABS i mieć sterowność niż ryzykować zablokowanie się kół przy hamowaniu bez ABS.

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie

dobra ale powiedz mi czy nie denerwuje cie to ze jak hamujesz w lato i jest lekki wyboj to od razu wlancza sie abs???? nie mowilem ze skraca droge hamowania poprostu napisalem ze mnie denerwuje:/

Konik
    Gość

Domyślnie Re: ABS

Cytat Napisał gumis_kiler
    czyli abs wydluza bardziej droge hamowania niz bez niego.
    A co to jest? ABS w 156 jest zestrojony sportowo i włącza się po chwili dopiero, gdyby to był np opel astra II to dopiero byś się wkurzał. Tam działa natychmiast.

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie

ja mam tak w swojej alfie ze lekki wyboj i juz mi sie wlancza:/ i to mnie irytuje:/

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

zawsze mozna go odpiac

gumis_kiler
    Gość

Domyślnie

szukalem na forum jak odpiac ABS ale albo zle szukalem albo nie ma moze ktos mi pomoc w tej sprawie???

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

hm kombinerkami? :mrgreen: a tak na serio to mozna wyjac bezpiecznik.tylko czy w 166 wolno bo mozliwe ze u ciebie jest juz can i ecu zglosi blad

Uprawnienia