Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Temat: modyfikator plus dobra rzeczy czy zła

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

ja wlałem ten modyfikator i mogę stwierdzić tyle, że mniej pali z tego względu, że zawsze przejeżdżałem + - 1000km na 1 baku, a teraz przejeżdżam prawie 1100km na jednym baku. Spalanie spadło diametralnie. Wynika, że jak na tak drogi specyfik z nano technologią i do tego testowany w Rosyjskiej flocie to się sprawdza.

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Muszyna
    Auto
    156 1.8 T.S

Domyślnie

Cytat Napisał Maciek-156 Zobacz post
    A jak to niby zwykły użytkownik może przetestować. Prawdziwy test to porównanie zużycia 2 silników (jeden eksploatowany na czystym oleju a drugi na oleju z dodatkiem wynalazków) na dystansie np. 100tys km - po tym przebiegu rozbiórka silnika. zaden modyfikator nie zastąpi remontu silnika, owszem można to zalać zwiększy się wtedy lepkość oleju stąd mniejsza jego konsumpcja i to na tyle, ale nie pozostanie to bez wpływu na stan uszczelnień silnika. Kolego czosnek opisz stan swojego silnika po 30tys km a nie po 3
    Ja tym autem nie bede jeździł przez 30 tyś.Bo mam zamiar je sprzedać. Jak narazie najbardziej awaryjne auto jakie miałem. Ładne ale nic poza tym . Mówie to co jest teraz a nie to co bedzie za 30 tyś. Wyraziłem swoje zdanie a to że ty wiesz lepiej to już twoja sprawa. Nie jestem mechanikiem. Pytanie było czy działa Odpowiedz. Działa!A jak długo to inny temat. Jak przestanie nie bedzie to już moim problemem.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał czosnek Zobacz post
    J Pytanie było czy działa Odpowiedz. Działa!A jak długo to inny temat. Jak przestanie nie bedzie to już moim problemem.
    równie dobrze mogę zapytać "czy pojadę bez oleju i bez opon i bez kto tam jeszcze czego chce ? "
    no pojadę
    ale jak długo to już inny temat

"Jak narazie najbardziej awaryjne auto jakie miałem. Ładne ale nic poza tym" - tutaj ukłon za szczerość ale jest też pytanie w jakim stanie kupiłeś to autko? może od podobnego typa co podpicował "bo on tym 30 tys nie będzie jeździł a co potem to nie jego problem" i ty wziąłeś i posypało się u ciebie to co poprzednik olał ??????? podejrzewam że tak własnie było

p.s.
    jak będziesz sprzedawał to raczej nie polecam pisać na forum w dziale "bazar"
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 11-06-2010 o 08:02

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Ja tym autem nie bede jeździł przez 30 tyś.Bo mam zamiar je sprzedać. ...Nie jestem mechanikiem. Pytanie było czy działa Odpowiedz. Działa!A jak długo to inny temat. Jak przestanie nie bedzie to już moim problemem.
    To tylko potwierdza opinię mechaników o tego typu specyfikach, że to typowy środek stosowany przez handlarzy do podpicowania silnika przed sprzedarzą... Każdy ma swoją filozofię życiową, ja nigdy nikomu nie wcisnąłem kukułczego jaja pod postacią podpicowanego auta
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    "Jak narazie najbardziej awaryjne auto jakie miałem. Ładne ale nic poza tym" - tutaj ukłon za szczerość ale jest też pytanie w jakim stanie kupiłeś to autko? może od podobnego typa co podpicował "bo on tym 30 tys nie będzie jeździł a co potem to nie jego problem" i ty wziąłeś i posypało się u ciebie to co poprzednik olał ??????? podejrzewam że tak własnie było

p.s.
    jak będziesz sprzedawał to raczej nie polecam pisać na forum w dziale "bazar"
    m.in przez takich użytkowników, którzy termin "kultura obsługi samochodu" zamienili na termin "druciarstwo" Alfy są awaryjne.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar aqaz
    Mieszka w
    Konstantynów Łódzki

Domyślnie

Ja wlałem sprawdziłem i stwierdzam, że DZIAŁA. Silnik zdecydowanie lepiej zbiera się na niskich obrotach. Zużycie spadło mi z 11,5 do 10,3. Jak dla mnie wystarczająco aby po 40 000 wlać kolejny raz. Podobne odczucia ma kolega z Hondy Civic 1,6 v-tec (160 km) i kolega z Mondeo mk1 1.8.
    dźwięk + przyspieszenie + elastyczność = V6

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

jak bys to wlał do baku to bym zrozumiał, że silnik sie może lepiej zbierac ale do ileju lepiej wlac dobry olej.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

zawsze rozbraja mnie opinia na wiele rzeczy ludzi, którzy tego nie sprawdzili i mówią że jest złe. Jest tak z fordami, alfami i również tym specyfikiem. Było powiedzenie ford- gówno word. Powiedzenie rzeczywiście modne dawno temu z pewnych względów. Fordy były lipne. Ale dziś sa to dobre auta tak jak i alfymało awaryjne. Dlatego też koledzy, najpierw spróbujcie zalać i przejechać kilka tysięcy km, a później możemy rozmawiać i się spierać czy do badziewie czy nie. Inaczej wam nie mogę wytłumaczyć faktu, że na 1 baku w trybie mieszanym przejeżdźam ponad 1000 km. Po prostu sami przetestujcie.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

kilka km to chyba będzie za mało aby ocenić działanie skoro specyfik ma wydłużać żywotność itp ( bo chyba nie o kilka tys km ma to zrobić ? )

salfist
    Gość

Domyślnie

...Ja zalałem modyfikatora+ do mojej 147 2.0ts bo brała mi dość sporo oleju. Nawet litr na 1000 km . Zastosowałem wg zaleceń producenta . Powiem wam że zrobiłem już ponad 3 tysiące i przez ten czas dolałem tylko 200 ml. ...
    Silnik brał setkę oleju na setkę kilometrów i guma do żucia w płynie to naprawiła. Nieprawdopdobne... A co z filtem oleju, pompą i całą resztą?