...ja nie mam takiego problemu jak Wy...moja siedzi dosc wysoko i nie ma mowy o jakims przejechaniu spodem po asfalcie...moze chlopcy sprawdzcie czy przypadkiem poprzedni wlasciciel nie obnizal waszych niun...
...ja nie mam takiego problemu jak Wy...moja siedzi dosc wysoko i nie ma mowy o jakims przejechaniu spodem po asfalcie...moze chlopcy sprawdzcie czy przypadkiem poprzedni wlasciciel nie obnizal waszych niun...
W zimie jak napada duzo sniegu to jest problem. W koleina ze sniegu sie jedzie nawet bo Alfa zderzakiem sobie jakos go rozpycha , ale wyjazd z zasypanego dolu albo przejazd przez jakas mulde moze sie zakonczyc zwisem a potem to juz tylko lopatka zostaje albo drugie auto. Chociaz ostatnio bylem w bieszczadach w lutym i jakos sie jechalo ale wyjazd po nocy z parkingu z terenowka dopiero sie udałNapisał Carlos 1979
moja 145 tez niska jest, wczensiej mialem punto i nie bylo takich problemow, tutaj przod jest bardzo wysuniety od lini kol. Jak szybciej zjade z kraweznika nawet niskiego to na bank zachacze ;/ ale to przez to ze silnik jest ciezszy od beznyniaka....
tez mam podobny problem, jak widze podejzany kraweznik to staje zdala od niego, nie mam pojecia czy moja byla wczesniej obnizana, jesli ktos z was wie ze na 100 % ma fabryczne zawieszenie to moze mogl by podac w centymetrach jaki ma przeswit od progow do ziemi, lub od najnizszego punktu na podwoziu.. ?
Krótko i na temat - moja jest dośc nisko zawieszona, niżej niż jakiekolwiek auto jakim wcześniej jeżdziłem (może ze trzy były i nie moje) ma także dużo twardsze zawieszenie od wyżej wspomnianych. Nic mi nie wiadomo aby było w niej coś modyfikowane, na 99 % jest taka jak wyjechała z fabryki.
Parkowanie przodem wygląda tak:
Jeśli mam podjechać przodem do krawężnika to wyszukuję miejsce koło jakiegoś metalika (chodzi o auto z lakierem "metalic") żebym mógł go użyć jako lusterka i ocenić dokładnie odległość, w innym przypadku napewno zaryję, może nie zderzakiem ale rurami które są niżej od niego.
Prześwitu jeszcze nie mierzyłem ale może to zrobię to dam Wam znać jak to wygąda.
Ogólnie to, po przeczytaniu już kilku tego typu rozmów, odpowiedź na pytanie z tematu brzmi TAK - są niskie.
PS. miało być krótko ale mi się rozpisało:twisted:
:twisted:
:twisted:
Pozdrowionka
Była: 145 - 1,3 Boxer
Jest: 156 - 1,9 JTD SW
Parkowanie przodem wygląda tak:
Jeśli mam podjechać przodem do krawężnika to wyszukuję miejsce koło jakiegoś metalika (chodzi o auto z lakierem "metalic") żebym mógł go użyć jako lusterka i ocenić dokładnie odległość, w innym przypadku napewno zaryję, może nie zderzakiem ale rurami które są niżej od niego.
hehe
dokładnie robie tak samo
ale mysle ze można by założyc opony o większym profilu na koła
ja mam 50![]()
[IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym
![]()
Napisał Konrado
to powiem szczerze że chyba wlaśnie ty masz nie seryjna 145 bo w mojej ja już 3 razy spawałem miske olejową a wcale nie jest obniżana
Napisał Konrado
to powiem szczerze że chyba wlaśnie ty masz nie seryjna 145 bo w mojej ja już 3 razy spawałem miske olejową a wcale nie jest obniżana
To może masz służbowąNapisał Konrado
heh
Ja mam niższą ale na większych felach i podobno ma na to samo wyjść co w oryginale ale wątpię bo nawet za bramę nie mogę wjechać
W łodzi tez nei sa zaciekawe drogi i moaj alfa ma przod bardzo nisko bo popzredni wlasciciel zlaozyl do neiej pzycinane sprezyny(msuze wymiecic< sprezyny orginalne czkeja hehehe, tlyk oczasu nei ma) ale jakos nei wadze powoziem o drogi, porostu jak widzisz odciek drogi ze nei jest fajny lepiej troszke zwolnic![]()