to niech to zrobi i ją bierzesz jak już będzie ok - ciekawe co on na to
pewnie jakaś dziura w dolocie jest pomiędzy turbiną a silnikiem. A jak dodaje gazu to słuchać świst, taki dosyć głośny? Jest silnik poplamiony olejem?
lepiej daruj sobie ten egzemplarz. Sprzedawca raczej chce cię wpakować w maliny. Chyba, że tak jak mówił bocian niech sam ten filtr wymieni, bo przecież to jest proste i nie kosztuje bardzo dużo....
Sprzedawcy pewnie chodziło o zawór EGR, a nie filtr RPG
Zrób tak jak koledzy radzili, niech sprzedawca wyeliminuje kopcenie i bierzesz belle![]()
witam , jestem zainteresowany kupnem tego modelu z roku 2003 silnik 1.9 jtd .
Moje pytanie brzmi , czy zimą sa wielkie problemy z odpalaniem silnika? i czy dużo więcej pali ? wiem , ze diesle mają z tym problemy , wczesniej mialem benzyna+lpg i nie było wiekszych problemów.
witam , obecnie posiadam 156 jtd 115km 2003 od 2 lat i nie miałem nigdy problemów podniosłem jej moc poprzez chipa i jestem pod wrażeniem świetnie sobie radzi a spalanie rewela ok 5,5 , teraz kupiłem drugą 147 1,9 m-jet 150 km 2005 mam ją od 2 tygodni nie wiele mogę powiedzieć , fakt jest mocna ale i apetyt ma sporo większy - raczej polecam 8v 115 i koniecznie chip pozdrawiam![]()
dzięki pabelow , czekam na dalsze opinie silników 1.9 jtd i jak sie zachowują zimą , i jeszcze pytanko o ile ten chip podniósł moc , czy dużo więcej pali z chipem i jakie są koszta tego chipa?
jakieś półtora roku temu kosztowało mnie to 300zl , podniosłem ok o 15 km a spalanie jak pisałem na baku robię ponad 1000 km a zrobiłem moją 156 już 60000 tys km, najlepsze jest to że zaczyna ciągnąć od 1600 obrotów - różnica jest kolosalna
pozdrawiam
a jak z częściami?
chyba dość drogie ?