litości... do tego jest dział "bazar"!
litości... do tego jest dział "bazar"!
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
Witam
chwilowo a dokładniej od lipca do końca sierpnia jestem mieszkańcem województwa lubuskiego
półtora tygodnia temu zakupiłem 147 1.6 120 KM z gazem
po 2 dniach przestała palić na 3 cylinder wczoraj w nocy umarła na trasie na amen
byłem już w aso w gdańsku bydgoszczy pozostawie to bez komentarza....
byłem też w poznaniu i po 2 godzinach stwierdzili że to wina jednego z zaworów na 3 cylindrze ... sprawdzili wałki sprężanie elektronikę i niby ok dziś autko wróciło na lawecie![]()
teraz moje pytanie znacie kogoś akto się zna na alfach trochę i mi naprawi moje kochane autko taniej niż w aso ... obecnie zamieszkuje w okolicach strzelec krajeńskich z góry dzięki za odpowiedz![]()
Witam
sprobuj nawiazac kontakt telefoniczny z warsztatem Awus Auto Service w Gorzowie Wlkp.
nr. tel. 0957229806 lub 603047377 p. Marcin Andrzejewski
Mojego diesla naprawialem w tym warsztacie (prawie ze remont silnika) i nie mam zastrzezen co do fachowosci i cena rowniez przystepna (oczywiscie jest gwarancja na naprawe)
pozdrawiam
jacek
a co myślicie o q service w gorzowie
Jak już o warsztatach rozmawiamy to widziałem że w Międzyrzeczu jest serwis Fiat?Alfa Romeo. Czy ktoś korzystał z ich usług i co sądzicie o tym serwisie
hładka okazała się fajną du... z wyglądu i wredną s..ką
nie polecam warsztat masakra a to w małym skrócie ....
ciąg dalszy smutnej historii bez wyjaśnienia samochód stał od piątku w warsztacie Hładka jeden z warsztatów service
pani kierownik fajna... laska może co najwyżej
nie ściągając bnawet głowicy fachowcy stwierdzają że zawory po gięte tłoki do wymiany
i że taniej mnie wyniesie przełożenie silnika
bo może jednak to tylko uszczelka bo kompresja jest 8 3 2 i 0 nie pamiętam już kolejności a powinno byc uwaga 13 przynajmniej wiec spoko słucham dalej ....
głowica już raz widać ściągana więc penie już planowana a jak splanujemy ją 2 raz to ciśnienie bedzie jak w bolidzie F1i wypcha uszczelkę wiec mówie panu nowy silnik najlepsze rozwiązanie jak znajdzie pan taki do 3 tysia to z olejami itd w 5 tysia się pan zmieści
i pytanie i i co robimy czy zabiera pan auto bo ciasno mamy...
powiedziałem że sie zastanowi
za 15 dzwonie i mówie że laweta przyjedzie i zabieram bo nie mam tyle kasy
ok niech bieże za chwile telefon od laweciaża że nie wydadzą samochodu bo jest 190 zł za ich robocizne zapłacone....
w czwartek alfa jedzie do kolejnego warsztatu tym razem poleconego przez jednego z kolegów z forum ...
może w końcu ktoś to zrobi bo puki co 2 tysia na lawete i serwisy posżło i stoje w miejscu![]()
portfel pusty auta brak
Witam nastepna alfa z Nowej Soli pozdrawiam.
Witam wszystkich
Moja alfa to 166 2,4 jtd 20v jestem z okolic Nowej Soli. I odrazu pytanie może ktoś z okolic Nowej Soli- Zielonej Góry ma taki silnik bardzo bym chciał posłuchać innego bo coś mi nie pasuje w mojej alfie tel 664599175.
Pozdro dla wszystkich
Witajniestety mam 10V ale siemka
ciekawi mnie jak taka 20V musi ładnie się zbierać
![]()
155 1.8 TS 16V - kręci wysoko
166 2.4 JTD 10V - moc turbo, 146ti 2.0 TS 16Vhttp://www.youtube.com/watch?v=gjSVk...feature=relmfu