witam, swoją belle posiadam od około półtora miesiąca.(156JTD sw, 1,9 115KM) Mam problem z temperaturą,a mianowicie wskaźnik pokazuje 100-110 a czasami nawet 120 stopni. W zależności jak i gdzie jade. poza miastem przy prędkościach 80-110/h temp jest w granicach 70stopni C, jak jestem w mieście wiadomo światła, korki- temp szybko rośnie do 90 po czym dochodzi czasami nawet do 120. po wyjechaniu poza miasto wskaźnik tem pokazuje w granichach 85-90.
Byłem u mechanika który podłączył auto do komputera, który pokazywał temp około 90-92 stopnie (w tym samym czsie wskaźnik w samochodzie pokazywał róźnie od 80 do 110 stopni.) Mechanik mówi, że termostat niby jest w porządku, chłodnica niby też i teraz pytanie co zrobić? jechać do autoryzowanego serwisu? wiem że wahania temperatury w alfach są "normą" ale chyba nie aż tak duże.
aha jako nowy użytkownik alfy chciałem zapytać się o wentylator, który nawet po krótkiej jeździe, do sklepu 0,5km po wyłączeniu samochodu , pracuje i wyłancza sie po około 5 sekundach. Czy to jest normalne, że tak pracuje przy włączonej klimie?
Bardzo prosiłbym o pomoc, może ktoś miał podobne problemy? Wiem, że podobnych tematów było mase ale prosiłbym o pomoc.![]()