Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 51

Temat: Pomoc, pytanie odnośnie kupna alfy 147.

wojtekml
    Gość

Domyślnie

Co do drgań to ja w swojej belli mam leciutkie drganie ale całego nadwozia. Bierze się to chyba z pracy klekota, bo drgania nie są mocne tylko delikatne, nie przeszkadzają w normalnym użytkowaniu.
    Z drugiej strony to jeśli występują mocniejsze drgania to podobno koło dwumasowe pada, ale nie powiem ci czy na 100% bo nie jestem mechanikiem.
    I to wszystko odnosi się do całego nadwozia, nie samej kierownicy.

patryk147
    Gość

Domyślnie

Witam
    Przejechałem się inną 147 i się uspokoiłem bo tam też te delikatne drgania były

Mam do was pytanko czy wymieniał ktoś z was żarówki na ala xenon? Bo mam już zakupione tylko z tego co widziałem to kupa roboty jest żeby się tam w ogóle dostać, żeby to wymienić ;/

Będę wdzięczny za pomoc.
    Pozdrawiam.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Hmmm a co za różnica czy wymieniał ktoś na ala xenon czy na zwykłe? Ostatnio wkładałem wszystkie żarówki do przednich reflektorów i szczerze mówiąc lekko się wku...rzyłem, łatwo nie było ale ostatecznie po pół godzinnym gimnastykowaniu się udało mi się je wsadzić na swoje miejsce. Inna sprawa co to za żarówki? Jak jakieś Xenon looki z tesco czy innej biedronki to nie radze bo po pierwsze w nocy w deszczu gówno widać, a po drugie szybciej żółkną reflektory. Z barw zbliżonej do białej mogę polecić Osram CoolBlue miałem takie w poprzednim aucie i świeciły bardzo ładnie nie jakimś agrotuningowym niebieskim światłem ale jasnym żółtym wchodzącym w biały z podobnych jeszcze Philips Blue Vision są godne polecenia...

patryk147
    Gość

Domyślnie

Też właśnie kupiłem te z osram, więc powinny być dobre.. Tak właśnie myślałem że nie jest tak łatwo z wymianą, masz może jakieś wskazówki odnośnie tego całego zabiegu? Żeby wszystko sprawnie poszło.

Pozdrawiam.

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cierpliwość i spokój aby nieczgo nie urwać aaaa i nie robić tego na słońcu hehe ja robiłem przed garażem bo myślałem, ze pójdzie raz dwa i się prawie roztopiłem

P.S Na pocieszenie Ci powiem, ze jeśli masz JTD to żarówki to nic przy wymianie filtra powietrza...

macmac
    Gość

Domyślnie

Ja polecam zaopatrzyć się w małe damskie lusterko - mi przy wymianie żarówki zawsze zaoszczędza to kilka-kilkanaście minut

strazak66666666
    Gość

Domyślnie

P.S Na pocieszenie Ci powiem, ze jeśli masz JTD to żarówki to nic przy wymianie filtra powietrza...[/QUOTE]

No z filterkiem to jest troszkę gimnastyki hehe i to dosyć troszkę hehe

patryk147
    Gość

Domyślnie

Żaróweczki wymienione operacja przebiegła pomyślnie

Nie wiem czy jest jakiś prostszy sposób bo ja odkręciłem cały zderzak i wyjąłem lampy trochę z tym zeszło ale udało się

Pozdrawiam.

owcofil
    Gość

Thumbs up

Cytat Napisał patryk147 Zobacz post
    Żaróweczki wymienione operacja przebiegła pomyślnie

Nie wiem czy jest jakiś prostszy sposób bo ja odkręciłem cały zderzak i wyjąłem lampy trochę z tym zeszło ale udało się

Pozdrawiam.
    o człowieku, jesteś mistrzem! chyba nikt się nie spodziewał, że wybierzesz taki sposób (choć słyszałem że w nowszych Nissanach taka droga to jedyny sposób na wymianę żarówki)

p.s. zastanawiam się czy na trasie/przy policji też tak będziesz żarówkę wymieniał ?
    Ostatnio edytowane przez owcofil ; 28-07-2010 o 08:53

strazak66666666
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał owcofil Zobacz post
    o człowieku, jesteś mistrzem! chyba nikt się nie spodziewał, że wybierzesz taki sposób (choć słyszałem że w nowszych Nissanach taka droga to jedyny sposób na wymianę żarówki)

p.s. zastanawiam się czy na trasie/przy policji też tak będziesz żarówkę wymieniał ?
    Ciekawie by to musiało wyglądać hehehehe... przepraszam Pana policjanta czy poda mi pan śrubokręt hehehehehe