Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Temat: wymiana na nową chłodnice 2.5

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kamien007
    Mieszka w
    Łęczna
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.2 Q2 rok 02 Azzurro Nuvola

Domyślnie

wymieniona chłodnica , aj skończyłem walczyłem od 8rano... do prawie 16
    ale będę miał jeszcze raz belka w dół bo kolanko popuszcza to na dole co tak przekombinowane na jakies kolanko górny przewód normalnie sie nakłada i zaciska a tam wymyślać musieli jakieś kolanko - Gdzie owe dostać?
    i muszę zamówić/dorwać mocowanie z górnego lewego rogu bo nie było i nawet nie widziałem ,ze lata jak....nie wiem co;

tak mi sie nasunęło bo jak rozbierałem to wszystko to jedna opaska na tym kolanku była tak o sobie wisiała zaznaczyłem na fotcce, ja jej nigdzie nie zakładałem
    ale mzoe jakoś ja trzeba założyć i nie trzeba kupować nowego kolanka
    Ostatnio edytowane przez kamien007 ; 27-07-2010 o 23:58

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Musisz kupić kolano/szybkozłączkę, ta opaska o której piszesz jest na stałem na końcu kolana osadzona, odpowiada za odpowiednie dociągnięcie kolana na oringu do stożka na króćcu chłodnicy, widać u ciebie ktoś zdemolował to połączeniu już.
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kamien007
    Mieszka w
    Łęczna
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.2 Q2 rok 02 Azzurro Nuvola

Domyślnie

eh musze mocowanie chłodnicy u góry jakoś sam zrobić bo jak dziś mi pokazał jaki koszt tych elementów w serwisie fiata to za głowę się złapałem,,,

grześ nie rozumiem co ma dokładnie zrobić opaska mam zacisnąć to kolanko co ma taka metalową objemkę opaska zaciskową ??
    z czego czytałem i słyszałęm to bolączka po wymianie chłodnicy, z tym kolankiem dolnym
    proszę u mnie tak cieknie
    ale dziś tak pomyślałem ze założę na to opaskę zaciskową i w środek opaskę plastikową zaciskową,
    dziwne to bo oryg. było tak jak an foto i nic nie ciekło, ale coś opatentujem jak nie da moja metoda rady,
    Ostatnio edytowane przez kamien007 ; 29-07-2010 o 23:40

patryk520
    Gość

Domyślnie

Czy to nie jest tak że ta opaska o której mówisz że Ci wisiała na kolanku powinna być w środku tego metalowego pierścienia na końcu kolanka, bliżej chłodnicy, osadzona i powinna zapobiegać zsuwania kolanka z blokady na chłodnicy? Samo kolanko działa troche jak rura odpływowa od kibla, w środku jest uszczelka a kolanko wciska się w chłodnice dopóki się nie zablokuje na tym patencie. Możesz jeszcze zajżeć do środka kolanka czy wystają tam takie dwa metalowe wąsy po bokach, dzięki którym kolanko moim zdaniem blokuje się na chłodnicy, jeśli ich nie ma to na mój gust jest ono uszkodzone i musisz kombinować. Nie wiem czy samo kolanko da się dokupić w eperze nie mogłem tego znaleźć, ale nie szukałem za bardzo.