Witam jak w temacie,padła mi skrzynia w mojej ar 166 3.0 manual i moge kupić od 2.5 czy ona pasuje do modelu 3.0?
Witam jak w temacie,padła mi skrzynia w mojej ar 166 3.0 manual i moge kupić od 2.5 czy ona pasuje do modelu 3.0?
pasuje, ale sprawdz czy nie bedzie piecio biegowa jezeli tak to 6 biegu bedzie strasznie brakowało . Powiedz mi co Ci padło w tej skrzyni, bo mam wiele częsci do niej
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 27-07-2010 o 21:43
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
od 2001 r były tylko 6 biegowe ,
pawel164
kolego ta skrzynia nie pasuje, ma całkiem inne przełożenie. wykończysz ją szybko i podaremnie wydasz na nią kase silnik jest za mocny do tej skrzyni
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 29-07-2010 o 21:53
Witam.Jestem na etapie zakupu skrzyni biegów w manualu sześciobiegową do mojej trzylitrówki i pytanie jest następujące-czy z innego silnika np.2,5 będzie współgrała skrzynia.Czy ma to jakieś znaczenie czy nie od jakiego motoru została zdemontowana.
Witam,
z mojej wiedzy skrzynia z 2.5V6 do 3.0V6 (obie 6-cio bieg) niby pasuje mechanicznie ale mają inne przełożenia na poszczególnych biegach, poza tym może być problem ze sprzęgłem.
Eper dla obu silników podaje różne nr sprzęgieł w 3.0 inne też jest koło zamachowe.Każdy ma dostęp do katalogu części Eper sam porównaj.
Dzięki za odpowiedź,nareszcie ktoś się zlitował,jednak już zamówiłem skrzynie od 3.0 sześciobiegową.A zadałem takie pytanie bo gość w mojej miejscowości ma skrzynie ale od 2.5.Jeszcze raz dziękuje za odpowiedź.