A maskownice soczewek od czego? bo lampy coooool!!
A maskownice soczewek od czego? bo lampy coooool!!
Sprzedam skrzynię do crosswagona, 750 do uzg r-sokol@wp.pl
Kolego, a takie lampy jak pokazales mozna miec w starszej 156, ktora nie miala xenonow? Chodzi o legal issues, ze tak to ujme![]()
andro34 juz jakis czas jestem w temacie tzn mam to zalozoneswieci pieknie, bi-xenon 4300K, chociaz zastanawiam sie czy nie wrzucic 6000K dla efektu estetyki a nie praktyki
BTW fajnie masz zrobione spryskiwacze
P.S. na wyjecie zarnika jest jakis specjalny patent czy to sie tak ciezko obraca? Bo probowalem obrocic ale sie nie dalo a nie chcialem tam nic polamac![]()
daj sobie spokój z barwą 6000K!policja jest bardzo wyczulona na ten kolor gdyż to już są HID-y czyli kontrowersyjny wynalazek.
oryginalne czyli fabryczne xenony mają tylko i wyłącznie barwę 4300K i według mnie ona jest najlepsza.jesli chcesz poprawić estetykę swoich świateł wymień żarniki na nowe.
światła ci przybędzie a kolor będzie bardziej błękitny.
jeśli chodzi o wyjęcie żarnika to wszystko zalezy od tego jak on jest mocowany.może być tak że przekręcasz specjalny pierścień na jego obwodzie lub trzeba przekręcić żarnik.
najlepiej zapytaj o to osobę od której kupowałeś lampy.
moja druga ulubienica...
Ja mam 5000K i barwa jest ok (nie lubię przesadzonych modyfikacji).
Soczewek jeszcze nie mam, ale pewnie przed zimą zrobię przy okazji malowania zderzaka, bo mam już niezłe sito...
Ja jestem na kupnie palników, bo moje swoje już przejechały. Obecnie mam 6000K, ale też zejdę na 5000K i to chyba będzie najlepsza opcja.
Dam znać jak zamontuję, ale to zabierze mi jeszcze trochę czasu, chyba, że prawy palnik dokona żywota szybciej niż się spodziewam, bo przy rozgrzewaniu czasem mruga.
Pozdrawiam.
- Rafał
W tej chwili mam zamontowane soczewki + palnik H7. W tym tygodniu chcę zamienić to soczewkę Bi na palniku D2S.
Pytanie brzmi w jaki sposób działa Bi i czy muszę pod D2S również wymieniać przetwornice czy mogę pozostawić te od H7 i zmienić palniki?
-------------------------
AR 156 2.4jtd, 191/360 - jest
Lancia Dedra 1.6 16V - jest
AR 166 3.0 V6 - była
AR 166 3.0 V6 Sportronic - jest