AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Witam jestem nowy na tym forum sonde możesz sam wstępnie sprawdzic miernikiem odłącz wtyczke i sprawdz przejście na dwóch białych przewodach jak nie będzie przejścia to możesz ją wyrzucić, wolne obroty falują ci bo z pewnościom przepustnica jest pełna nalotu wymyj ją, sprawdz świece czy porcelana nie poodpadała.
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 03-06-2010 o 14:44
Potwierdzam słowa kolegi wyżej 7 trasa 10 miasto. Ale też mam problem z dużym spalanie około 13l na 100km dodam że wszystko mam spoko tylko wariat terkocze czasem miałem taką rozmowę kiedyś ż kumplem co ma skodę i chyba też trza brać pod uwagę cpn na jaki tankujemy on miał różnicę nawet do 10 przejechanych kilometrów na paliwach różnych stacji. moja zaczeła palic 13 litrów teraz mam pewne paliwo zobaczę jakie będą przepały
Moja ostatnio jeszcze jak sprawdzałem paliła 16 litrów benzyny, jazda TYLKO po mieście w lecie(mam ciężką nogę ale choćby nawet to i tak b. dużo) Również rozważam wymianę termostatu, w zimie nie nagrzeje się w ogóle autko (tyle że w zimie akurat nią nie jeżdżę prawie w ogóle). W lecie autko niby się nagrzewa, ale pewnie zmienię termostat, bo również spalanie b. duże(a czy pomoże to nie wiem,choć gdzieś wyczytałem że komuś pomogło). Sprawdzane miałem ciśnienie od pompki paliwa i kilka tam rzeczy i wszystko niby OK. Więc na pewno z tego co zauważyłem z usterek to termostat jeszcze. Więcej brak pomysłów na dzień dzisiejszy.
Co do drugiej części że autko ma mało mocy. To w sumie nie wiem czy mogłoby byc to zależne od termostatu. Testowałem już kiedyś wraz z Oplem Astrą 75KM, to na prostej równo jechaliśmy(więc za słaby jak na 103KM). Ale to pewnie jeszcze czegoś innego wina.