Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: zatrzaśnięte kluczyki

atanek1970
    Gość

Domyślnie zatrzaśnięte kluczyki

Skleroza i tyle.Zatrzasnąłem kluczyki w bagażniku i tyle.Drugi zapasowy mam u matki która wyjechała na 2 tygodnie do Niemiec. Porażka

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Tekken666
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    156 1,9 JTD 2000r 77kW

Domyślnie

chociaż napisz czy to sedan czy kombi. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie (sedan) nie da się zamknąć samochodu z otwartym bagażnikiem. Chyba że otworzyłeś bagażnik jak był samochód zamkniety, wrzuciłeś tam kluczyki i zamknąłeś... wtedy ból.

Użytkownik Romeo Avatar Kuba_156
    Mieszka w
    Radomsko
    Auto
    Już bez Alfy...

Domyślnie

Cytat Napisał Tekken666 Zobacz post
    Chyba że otworzyłeś bagażnik jak był samochód zamkniety, wrzuciłeś tam kluczyki i zamknąłeś... wtedy ból.
    Zapewne o to właśnie chodzi.
    Pozostaje zbić szybę lub też rozwalić zamek i dostać się do bagażnika przez siedzenia tylne. Chyba, że to sedan więc w tym wypadku przez podłokietnik

Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG

Domyślnie

Niebij żadnych szyb, musisz odgiąć delikatnie dzrzwi od góry i włożyć pomiędzy drzwi a uszczelkę kawałek druta i nim pociągnąć za klamke od środka i otworzyć samochód.

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

W ostateczności możesz zawsze skorzystać z pomocy "fachowców" od otwierania samochodów - pewnie wyjdzie taniej niż za szybę z wymianą.

Użytkownik Pasjonat
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    BMW E61 545i żony, E61 530xD do orania pola :)

Domyślnie

Cytat Napisał SG0240 Zobacz post
    W ostateczności możesz zawsze skorzystać z pomocy "fachowców" od otwierania samochodów - pewnie wyjdzie taniej niż za szybę z wymianą.

Tak ;] Fachowiec bierze ok. 200zł, ma zestaw klinów z drewna, odciaga górny róg drzwi, klina wciska, wtedy masz szparę przez którą odpowiednio wygiętym drutem otwiera się drzwi ciągnąć za klamkę, potem tylko otworzyć bagażnik i gotowe. Pare aut się w życiu otworzyło ;]
    10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia

Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu

Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Ja otwierałem zawsze przy użyciu teflonowych plastików (są dość twarde, wsuwają się między uszczelki lekko i nie rysują lakieru) tyle, że mam takie akurat w domu z innych powodów. Drewniane kliny będą tutaj chyba najłatwiej dostępne. Do tego drut stalowy lub w ostateczności miedziany i po sprawie.

atanek1970
    Gość

Domyślnie

Dzięki wszystkim za porady,będę rano działał. A gorsze,że to sedan, a auto było zamknięte jak otwierałem , a potem trzepnąłem klapą.Tym bardziej,że to drugi raz ale poprzednio miałem uchylone okno.Jeszcze raz dzięki i Pozdro

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Grzebanie w zamkach to wyższa szkoła jazdy! Zanim spróbujesz, dokształć się. Nieocenionym źródłem wiedzy jest internet. W wyszukiwarce internetowej wpisz hasło "lockpicking".
    Fachowcy znają słabe punkty konkretnych modeli i mają odpowiednie narzędzia. Oczywiście, do auta można też zwykle wejść "metodą siłową", ale wtedy koszty późniejszych napraw mogą być przerażające. Jeśli to tylko możliwe, radzę skorzystać ze specjalistycznych serwisów zajmujących się zamkami samochodowymi. Koszt usługi z dojazdem do klienta jest zwykle znacznie niższy niż koszt wymiany stłuczonej szyby czy innych zniszczonych przy tej okazji części.

Ten gość powinien pomóc:
    504 415 122 AWARYJNE OTWIERANIE DRZWI ZAMKOW itp, NAPRAWA WYMIANA MONTAZ ZAMKOW Tes Paweł Wierzchowo, Szkolna 6A 77-300 Człuchów

---------- Post dodany o godzinie 23:06 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:58 ----------

Albo zainwestuj w kurs, a na przyszłośc będziesz wiedział co zrobić http://www.lockpicker.pl/?gclid=CLTd...FQQgZwod-3DMPg

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Osięciny / Włocławek
    Auto
    Brak :(

Domyślnie

Witam

miałem ta sama historię, oddalony od domu 250 km klucze w bagażniku auto zamknięte.

ja posiadam sedana z manualnymi szybami z tyłu.

- Jedna z szyb zawsze jest luźniejsza, odsunie się na ok 5 mm
    - Bierzemy drut najlepiej z przewodu elektrycznego miedziany, zakrzywiony śrubokręt, 2 suche ręce
    - Kładziemy raczki na szybie i staramy się ją opuścić
    - zagiętym wkrętakiem plaski najlepiej odginany sobie uszczelki, tak aby nic nie uszkodzić ani szyby ani uszczelek
    - formujemy drut i wsuwamy go przez stworzony otwór
    - opuszczamy szybę naciskając gałeczkę od opuszczania/podnoszenia szyb
    - tą metodą uzyskujemy 2cm opuszczona szybę
    - bierzemy drugi drut i przekręcamy klameczkę dalej
    - ty sposobem mamy ma tyle otwarta szybę, że szczupła dziewczyna włoży rękę i otworzy drzwi

- czas ok 1.5 h do 2.5 w zależności od sprawności

Od tamtej pory 3 razy sprawdzam czy mam kluczyki. sposób może i mozolny ale na pewno najmniejszy koszt (zostaję szyba oryginalna, a i drzwi nie są porysowane ani pogięte)

Metoda skuteczna tylko kiedy posiadamy manualne szyby!!

Pozdro
    DaVeD