Alfa Romeo 155 1.9 TD '94 Verde Mirto - jedna z 15652 egzemplarzy
dla mnie 155 Q4 jest autem wyjątkowym, wyprodukowano ich przeciez tysiac pare sztuk (nie pamietam). W ogole 155 jest zadko spotykanym modelem - za to własnie tak bardzo go lubie. Mam w głowie bardzo ciekawy projekt dotyczacy 155, kto wie moze jak kaska pozwoli uda mi sie go kiedys zaczac i co wazniejsze ukonczyc
![]()
Jednym słowiem dla mnie zadbana Q4 jest warta takich pieniedzy i gdybym dysponował taka gotowka i szukał tego własnie auta, byłbym w stanie zapłacic za nie 40 tys.
Możliwe, że moja niewiedza(nie interesowałem się aż tak 155) - czy to jest napęd z Integralki? Zresztą w ogóle DTMowe autka chyba niewiele wspólnego miały z ich seryjnymi odpowiednikami ale i sama Q4 średnio nawiązuje czy to do DTM, czy do BTCC.
Co do TI.Z.. tutaj piszą o 170KM TwinSparku, czyli wychodziło by, że silnik AR, więc i chyba napęd na przód? Jeśli by to była jakaś usportowiona wersja to dla mnie miałoby to sens, choć w sumie nie wiem czy można ufać wikipedii..Z tego co mi wiadomo wersje DTM V6 TI były napędzane na obie osie.Natomiast BTCC były przednionapędowe.
Ostatnio edytowane przez JacekK ; 03-08-2010 o 16:41
TI.Z to była Q4 z innymi zderzakami i podwyzszona moca silnikanie było tam zadnego twin sparka
W takim razie co powiesz na to... jest troszkę TS16V co?
http://www.geocities.jp/esse_quattro/TI-Z4.html
Zamiast się cieszyć fajnymi samochodami, to widzę na forum jakieś ubijanie piany i masę bezpodstawnych wniosków. Było, nie było, zła cena, dobra cena...
Macie coś na wyluzowanie:
Pozdrawiam, d.
prawda jest taka ze aby taka q4 mozna bylo smigac jak rajdowka to niestety ale musialbys nie dosc ze praktycznie wybebeszyc i obspawac. motor tez w seri furory nie robi. nie mowie juz o tym ze 1/3 normalnych nowych aut dalaby Q4 rade ze startu. a ostatecznie stwierdzam ze za takie pieniadze mozna spokojnie kupic zadbane audi s2 ktore ma w serio 220 km quattro i blokade mostu. i zostanie ci jeszcze duzo kasiory zeby te auto zreanimowac- a tam na samym programie robisz 60 koni wiecej. nie wspomne o tym ze buda jest praktycznie jak nie byla bita nie do zdarcia co w alfach jak wiemy nie jest najmocniejsza strona( tu nie bede sie z nikim przegadywal robie i przy alfach i przy audikach mialem i mam na stanie jedno i drugie i takie moje zdanie). do zadbanej subaryny troche by braklo zakladajac ze masz 40 tys zl a zlomu nie ma sensu kupowac.
ceny sa jakie sa poniewaz ludzie tak je cenia i nikt im tego nie zabroni. kazdy moze sprzedawac to co chce za ile chce a czy sprzeda to juz inna sprawa i jego problem.
ludzie cenia te auta za to ze to wlasnie 155 Q4 i ci ktorzy kochaja 155 zawsze beda marzyc o 155 Q4. i koniec
alfa piekna pewnie jakby koles chcial 17 juz by ja sprzedal ale widac wie co ma i tyle chce i albo kupujesz albo mozesz sobie conajwyzej popisac na forum![]()
Michas napisał:Co dla ciebie znaczy "jazda rajdówką"? jeździłeś kiedyś Q4? bo podejrzewam że nawet nie widziałeś tego auta na wlasne oczy a wypowiadasz się na temat prowadzenia tego auta że aż nie wiem czy się śmiać czy płakać. Q4 to auto do jazdy na codzień jak i na tor i tam sobie ona świetnie radzi. Na rajdy masz integralke. Każde auta rajdowe jest przebudowywane więc nie rozumiem twojego odniesienia do Q4? Może Audi S2 jest orginalnie z klatką i masą wzmocnień co????prawda jest taka ze aby taka q4 mozna bylo smigac jak rajdowka to niestety ale musialbys nie dosc ze praktycznie wybebeszyc i obspawacNie spotkałem się jeszcze w ogóle z puszczaniem spawów w jakiejkolwiek 155, Jeżeli auto ma jeździć w bardzo, bardzo ciężkich warunkach to normalne ze najlepiej wzmocnić wszelkie jego elementy na które działają ogromne siły , przeciążenia wynikające w ostrej jazdy np. wchodzenie w ostre zakręty przy dużych prędkościach gdzie karoseria pracuje chociaż działania te przy ciekaniu po mieście czy po naszych drogach jest nie wyczuwalne dlatego. Q4 prowadzi się doskonale dzięki napędowi na 4koła jak również twardemu i obniżonemu zawieszeniu.
człowieku! sprawdź najpierw to co piszesz! poczytaj dane techniczne, osiagi i dopiero zaczynaj pisać. Moja Q4 z drobnymi przeróbkami ma 6-6.5 do setki a standardowa ma 7s więc puknij się w głowę człowieku zamiast wypisywać takie bzdury! Mojej alfie prawie 4 letni mercedes CL z 5-cio litrowym silnikiem o mocy 307koni nie daje rady a ty tu pierniczysz ze 1/3 nowych aut spali Q4.hehehehehmotor tez w seri furory nie robi. nie mowie juz o tym ze 1/3 normalnych nowych aut dalaby Q4 rade ze startu.) masakra po prostu
.
w Q4 wyrzucasz 3katalizatory 3 tłumiki i masz już moc 220koni kolego. A blokadę dyferencjału ma każda Q4a ostatecznie stwierdzam ze za takie pieniadze mozna spokojnie kupic zadbane audi s2 ktore ma w serio 220 km quattro i blokade mostuWybór samochodu należy od gustu. ja nie lubie niemieckich aut.
Handluję konkretnie częściami jak i całymi samochodami modelu 155 więc to co piszesz o blacharce jest żałosne jak cały twój post według mnie. Alfy 155 są w ocynku i jedynym miejscem gdzie może wystąpić minimalna korozja to tylne nadkola które ą wymienialne więc nie wypowiadaj sie o modelu 155 skoro nie masz o nim pojęcia. Sory kolego za tak ostrą wypowiedź ale bardzo pusty metorycznie ten twój post.nie wspomne o tym ze buda jest praktycznie jak nie byla bita nie do zdarcia co w alfach jak wiemy nie jest najmocniejsza strona( tu nie bede sie z nikim przegadywal robie i przy alfach i przy audikach mialem i mam na stanie jedno i drugie i takie moje zdanie).
Ostatnio edytowane przez h0se166 ; 04-08-2010 o 13:42
Tu się kolego całkowicie z Tobą zgadzam bo po podliczeniu wszystkich plusów i minusów q4 i tak najważniejszy jest jej wygląd (bo to że mamy naklejkę q4 na klapie to nic nie mówi 99.99% społeczeństwa) i to, że 155 jest mało. Poczekajmy jeszcze trochę i z każdą 155 będzie jak z q4 bo model jest niestety na wyginięciu.
Napisałem o tym wyżej. Prawdziwych 155 TI.Z są 24 sztuki i to są Q4. Bo oficjalnie jest 2600 przedliftowych 155 Q4, 101 poliftowych, 24 TI.Z i jedna GTA.Z.
Natomiast pozostałe 155 wyglądające jak TI.Z to samochody z pakietem Zagato dostępnym w Japonii. Tylko wyglądają jak TI.Z, ale nie są nimi
A co to ma za znaczenie co znaczek Q4 mówi 99.99% społeczeństwa? Jak bym się przejmował tym co mówi społeczeństwo to bym jeździł Vectrą lub jakimś VW. Wtedy byłbym cool? Założę się, że 99.99% społeczeństwa nie zrozumiała by dlaczego chcę jeździć Lancią Delta Integrale. Po prostu nie wiedzą co to za auto, a to przecież prawdziwa legenda. Mnie kusi 155 Q4, ponieważ jest unikatowa i jest bardzo dobrym samochodem. Za 10 tys. euro można mieć auto wyprodukowane w 2701 sztukach. Ładne, z przyjemnym dla oka wnętrzem, wygodne, świetnie wyposażone, o doskonałych parametrach. I włoskie. Czego chcieć więcej![]()
Ostatnio edytowane przez Asturas ; 04-08-2010 o 10:33
Alfa Romeo 155 1.9 TD '94 Verde Mirto - jedna z 15652 egzemplarzy