Szerokość z termostatem 60cm bez 50cm, długość z kolektorem 55cm, wysokość 70cm minus prześwit czyli jakieś 10cm (mierzyłem od ziemi nie od miski)
Szerokość z termostatem 60cm bez 50cm, długość z kolektorem 55cm, wysokość 70cm minus prześwit czyli jakieś 10cm (mierzyłem od ziemi nie od miski)
Wielkie dzięki Thomas1@ należy Ci się dobre zimne piwo...![]()
2.0 bedzie dłuższy tylko o ten pasek co przychodzi na kołka zębate od wałkow balansu..
Witam! Jestem nowy na tym forum. Nie chciałem zakładać nowego tematu więc piszę tutaj.
Interesuje mnie silnik 2.0 ts ten 16v nie 8v. Chciałbym w niedalekiej przyszłości zrobić SWAP na taki silnik do innego samochodu niż alfa.
Wiąże się to z przełożeniem nie tylko samego silnika, ale i osprzętu, kabli kompa itp. Więc stwierdziłem że chyba najlepiej było by kupić jakąś alfę rozbitka lub/i anglika, przełożyć to co będzie mi potrzebne do innego auta a resztę sprzedać.
Moje pytanie jest takie, w jakich modelach alfy występował silnik 2.0 Twin Spark 16v?
Jaka alfa jest najtańsza z tym silnikiem?
145,146,155,156,166,147,GTV, Spider. Najtańsze są na pewno te 3 pierwsze.
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
Dzięki Wujek za szybką odpowiedz, bardzo mi pomogłeś.![]()
Nadal będę się upierał, że jeśli przekładać to 8V. Najtaniej kupisz go w 164/155.
premek dlaczego polecasz 8v a odradzasz 16v?
wyjaśnij to.
8v prostsza konstrukcja, łańcuszek rozrządu, o wiele mniej awaryjny
16v bardziej skomplikowany, pasek rozrządu, zaniedbany lubi dzwonić panewkami![]()
O toto. 16V jeździ lepiej, ale nie tyle, żeby znosić jego humory. Oczywiście można kupić taki, który jest zadbany, ale jest to znacznie prostsze w przypadku 8V.