instrukcja podaje 15w40 moim zdnaiem powinienes przejsc na olej 15w50 zawsze staram sie trzymac min parametrow instrukcji
instrukcja podaje 15w40 moim zdnaiem powinienes przejsc na olej 15w50 zawsze staram sie trzymac min parametrow instrukcji
A ja Wam powiem, ze nie każdy TS bierze olej, bo moja 145 QV od wymiany do wymiany trzyma dokładnie taki sam stan oleju
zamówiłam do swojej 145 na Allegro MOTUL 4100 POWER 15w/50 5L - 90zł + 18 dostawa (sprzedawca: bogjag)
do tego filtry są w cenach: Filtron-16,60zł; Bosch-18,50zł; Mann-23,50zł
wkrótce dam znać:
1. czy doszedł
2. jak Alfa zareagowała.
btw - doroti ile ma twoja alfa już przejechane?
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
176 tys.
a ja wyjeździłam ostatnich 28 tys![]()
filtr jak mozesz bierz manna to b wazne w ts ze wzgledu na kalibracje zaworka w filtrze, nawet nei mysl o filtronie...
dziś przyszła przesyłka. a filtr zamówiłam Filtrona, bo zawsze taki brałam. ale skoro jest TAKA różnica to dokupię Mana.
p.s. człowiek się uczy całe Życie, a i tak głupi umiera ;]
Z tymi filtrami to jakas paranoja chyba... Cały czas mam filtrona i nic sie nie dzieje:|
hmmm powiem tak, ja bylem na 2 ekspertyzach przekreconych ts i za kazdy mrazem okaz sie winny zly zaworek raz filtron raz sedziszow, wtedy wyszlo na jaw ze nei jest on kalibrowany dlatego zawsze polecam manna knehta i pare innych marek gdzie pisza o takim procesie kalibracji, cos na zasadzie strzezonego....a to tylko 5 zl roznicy
![]()