Faktycznie, ale widzę, że zdania są podzielone - ostatni post. Niestety masz rację, nie mam szans udowodnić, że coś spieprzyli.. podjadę kiedyś do mechanika i pooglądamy wszystkie łączenia gumowo-metalowe..
Dzięki za info.
Faktycznie, ale widzę, że zdania są podzielone - ostatni post. Niestety masz rację, nie mam szans udowodnić, że coś spieprzyli.. podjadę kiedyś do mechanika i pooglądamy wszystkie łączenia gumowo-metalowe..
Dzięki za info.
dzięki wiem juz wszystko pozdroksy![]()
Witam! Odświeżę trochę temat
Mam zamiar wymienić górne wahacze. Ciągle skrzypi, piszczy i w ogóle w**urwia człowiekaCzasami na chwile przestaje ale ogólnie więcej piszczy niż nie. Nie chce się bawić w dokupowanie tulei i wymiana tylko ich. Interesują mnie kompletne wahacze. I teraz moje pytanie. Czy duża jest różnica miedzy jakością TRW a VEMA czy tylko w cenie? Czy droższy jest zawsze lepszy?
Pzdr.
różne są opinie na temat vemy, jedni sobie chwalą inni (w tym znajomi mechanicy alf) że jakość mimo wszystko sporo gorsza od oryginałów/trw - jak kto woli. W każdym razie różnica cen w górnych wahaczach nie jest duża, więc warto dopłacić parę złotych, ja kupiłem górne, łączniki itp ricambi, jedynie przy dolnych zdecydowałem się na te 'podróby'bo tam różnica ceny jest już naprawdę spora...
Zawsze bede polecal TRW bo nie kosztuja az tyle wiecej - do obu alf takie "zamienniki" kupuje albo jesli jest okazaja to oryginalne. O Vemie niestety sa rozne opinie i szkoda mi zwykle pieniedzy by 2 razy robic to samo - 2 razy wydatek na czesci i 2 razy na mechanika - nie stac mnie![]()
jeski kupisz cos innego niz TRW to niestety dlugo nie pojezdzisz
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
Alfa 147- skrzypienie prawy przód.
auto było miesiatc wczesiniej w warsztacie (wymiana amortyzatorów przednich, lewego górnego wahacza oraz tulei).
prawa strona z przodu nadal skrzypi jak stary tapczan, wczoraj sciagnałem koło popryskalem wszystkie gumowe elementy do których miałem dostep olejem silikonowym w aerozoly ,niestety skrzypienie nie ustało, dzisiaj rano wstrzyknąłem olej silikonowy w gumowe elementy.
przy naciskaniu na błotnik (prawy przód ) nadal skrzypi.
czy moze mi któs podpowiedziec czego jeszcze nie zrobiłem oprócz wymiany zawieszenia ?
z Góry dziekuje
Jeżeli się nie mylę, to w dziale 'zrób to sam' (a na pewno gdzieś na forum) jest dokładny opis czym i jak spryskać zawieszenie, żeby nie skrzypiało.