Dobra cena, nowy?
Kurde ja mam wlasnie taki objaw , ze mi stuka jak zmieniam np z 1 na 2. Nawet jak jade na biegu daje gaz i puszczam to slychac stuki. Bylem u 2ch mechanikow i zaden nie wie co to jest. Musze bardzo deliaktnie zmieniac biegi.
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla
Nie wiem jak w 145 ale w 155 ten przegub się zdejmuje a kolega podesłał aukcje z samymi przegubami więc po co kupować z półosią?
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
No właśni Andrew dla czego ?Prawy przegub na krzyżaku to koszt ok 200 zł.
zobaczymy czy uda Ci się zdemontować stary wewnetrzny przegub z wieloklina i zapiąć w to miejsce nowy. Podobna rzecz jest z tulejami wahacza których wymiana nie jest do końca skuteczna jak w przypadku wymiany całego wahacza.
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Dwa razy wymieniałem u siebie osłonę przeg. i ze zbiciem nigdy nie było problemu.Nie wiem jak by to wyglądało z nabiciem nowego krzyżaka.Też się szykuję do wymiany przeg. wewn. zobaczymy jak kolega sobie poradzi.Pozdr.
ściągałem i z jednej i z drugiej półosi przegub, ba zbiłem go trzymając półośkę w ręce wiec nie waliłem mocno (większe trudności miałem ze zbiciem zew.), założenie też poszło gładko i nie zauważyłem żeby na wieloklinie było coś przekoszone więc twierdzę, ze nowy powinien wejść gładko.
Dzisiaj byłem na przeglądzie i pan pokazal mi pekniętą ośłonę przegubu od strony skrzyni biegów, po stronie kierowcy, z której wydostawał się smar. Czy wymiana jest trudna i czasochłonna? Czy lepiej wymianę zlecić mechanikowi i czy waszym zdaniem będzie to kosztowne? Dysponuję kanałem ale brak mi dostatecznej wiedzy na ten temat
Pozdrawiam.
Qkiz cena za przegub to ok 220 na alle....Co do zrobienia to robisz tak.
- wjeżdżasz na kanał
-podnosisz i zdejmujesz koło
-odkręcasz nakrętkę na piaście ( nie pamiętam rozmiaru klucza ale jakiś duży 36 ????)
-wybijasz wahacz ze zwrotnicy
-Przy przegubie wewn. odkręcasz śruby chyba 8 na klucz imbus
-wyciągasz półoś na stół zdejmujesz zabezpieczenie z krzyżaka i zbijasz go
-Nabijasz nowy krzyżak i wkładasz w obudowę przegubu i przykręcasz do kielicha wystającego ze skrzyni
To tak w duużym skrócie ale jak najbardziej wykonalne na kanale jeśli posiadasz minimum wiedzy i sprawności i mechanicznej :-)
Pozdr.Piter