Napisał
Andrzejsr
Na allegro kilku sprzedawców oferuje oryginały i rozróżniają przed Fl i po FL. Kupiłem (po FL) 2 kpl do obu 156tek i kurcze... Valeo Silencio były wg mnie lepsze. Mimo braku spojlerka uważam że były lepsze (kilka kompletów Valeo używałem, w nich nie było rozróżnienia na przed Fl i po Fl - po prsostu jest komplet Alfa 156 z wygiętą wyciraczką pasażera. W tych które kupiłem, oryginałach do po FL - nie była wygięta .
Mówię o spojlerku z mieszanumi uczuciami bo mam wrażenie że więcej z nim problemów niż pożytku. Po pierwsze utrudnia wyregulowanie spryskiwacza tak aby strumień leciał nad wyciraczkę a jednocześcnie jescze nie na dach, po drugie przy szybkich ruchach w obu alfach uderza on czasem w momencie zmiany kierunku wycieraczki w szybę i denerwujące to jest.
Aha co do oryginałów - jeden komplet już ze 3 mce po założeniu, a drugi trochę później zaczął poskrzypiwać na szybie.
Chciałbym wypróbować teraz Champion - podobno b dobre, na Bravce miałem i ojciec na Marei i faktycznie cichutkie i dobrze przylegały mimo dość ascetycznej konstrukcji. Ale to były jakieś podstawowe Championy, o ile wiem są tam 2 rodzaje - standartowe i aeroavantage (czy jakoś tak)