chce kupic alfe 145qv ale ma juz najechane 210kCzy to nie jest zgon dla takiej alfy bo takie coś usłyszałem od brata Prosze o opinie
chce kupic alfe 145qv ale ma juz najechane 210kCzy to nie jest zgon dla takiej alfy bo takie coś usłyszałem od brata Prosze o opinie
Moja alfa gdy ja kupowalem miala niecale 200 tys teraz po ponad roku ma 210 a silnik w dalszym ciagu ma fabryczne parametry,wiec nie ma reguly... wszystko zalezy kto tym autem jezdzil i jak![]()
wskazania liczników samochodów w tym kraju to jedno, a ich rzeczywiste przebiegi to drugie.
Poza tym - silnik można zajechać po 50 tysiącach km, równie dobrze szanowany motor (regularne zmiany wysokiej klasy oleju, nie butowanie na zimno etc) przejedzie w osobowym samochodzie 400 tysięcy bez kłopotów.
ja wiem za ta alfa moze miec najechane duzo wiecej. chodzi mi najbardziej o wytrzymałość silników
bart ci wszystko ladnie napisal, zalezy kto i jak jezdzil...
...i gdzie jezdzil. Alfy wola (zreszta jak i inne samochody) dlugie odcinki na autostradach niz tyle samo kilometrow w miescie wsrod swiatel i korkow.Napisał Remek
Duzo ci powie osoba sprzedajacego, jego zachowanie i odpowiedzi na pytania. Czasami ludzie zachwalaja swoje autka mowiac ze jezdzili nimi tylko do pracy 5km od domu, a to mi tymczasem mowi ze silnik praktycznie caly czas na zimno byl jezdzony.
Znowu znaczek "qv" mowi mi ze samochod na pewno nie byl kupiony do jazdy na emeryta, chociaz to go nie dyskwalifikuje, bo moze wlasciciel wlasnie z tego powodu ze to quadrifoglio to o niego wyjatkowo dbal...
Tak jak koledzy juz mowili - AR ma potencjal na setki tysiecy kilometrow, ale wszystko zalezy od jej wlasciciela. A skoro tak, to zadna z naszych opinii nie zastapi rozmowy ze sprzedajacym i oczywiscie ogledzin auta.
Pozdro
a propos przebiegów - nie chce ktoś mojego ducato? wygląda pięknie, jest w miarę młody(jeszcze trzech lat nie ma) i zadbany, tylko licznik wskazuje 360 tysięcy km :mrgreen:
Moje maleństwo ma 338.000 km, i ładnie jeździ
przeczytaj IK@Rowy tekst GG o kupowaniu aut tutaj: http://www.cuoresportivo.pl/_mm/faq-...id=22&q_id=155
(dotyczy 33, ale jest w miarę uniwersalne)
Pozdrawiam,
Kuba
Na co szczególnie mam patrzec jak kupuje qv. dzisiaj oglądałem te alfe i wszystko było ok jak na 96r. dzieki wszystkim za pomoc
Jakie mogą być objawy uszkodzenia\defektu w alfie które tylko widać na zimnym silniku a które nie można zauważyć gdy silnik jest rozgrzany Proszę o rady ps. jak ktoś ma 2.0 ts w 145 to niech napisze jak zbiera lub jak powiniwn zbierać