220 zl za przegub wew ? a sa takowe na alledrogo?
220 zl za przegub wew ? a sa takowe na alledrogo?
Czytaj cały temat , na początku są podane linki z alle.... .Pozdr
przepraszam zaczytalem sie i zapomniałem o linkach, ciekawostka jest ze nikt nei podaje na aukcji prodeucenta tych przegubow a taki np tecdoc w producentach podaje jedynie chinskie zamienniki.....mam poprostu obawy o jakosc tego typu produktow
Obawa o jakość może być ale nie ma jakiejś specjalnej alternatywy dla tego rodzaju przegubów.Można kupić jeszcze sam krzyżak do oryginalnego kielicha.Tylko jak osłona była długo rozerwana to jest obawa że kielich też dostał piasku i mógł się wyrobić i wymiana samego krzyżaka nie zniweluje luzów.Myślę że taki komplet powinien trochę pojeżdzić zważywszy na to że większość usterek przeg. wewn. to nie ich zmęczenie ale rozerwanie osłony i w konsekwencji uszkodzenie przeg wewn.Bardziej dostają zewnętrzne.Pozdr.Piter
kupilem w LanciaTeam ( autocomplex; autosklep24.pl) w łodzi to: metelli 16-1014 za 175zł ( cały zestaw i dzisiaj oddalem auto do mechanika, bo na cito muszę mieć sprawną Ale po pracy. Mam nadzieje że to załatwi sprawę napraw auta na dluższy czas. Dziękuję za pomoc - przyda się przy wymianie z drugiej strony![]()
He he Qkiz a z drugiej strony jest znowu inny przegub :-)
Wlasnie dzwonil do mnie pan mechanik ktory tak jak i Wy stwierdził ze wymienil tylko manzete, bo to inny przegób w ogóle - ten ktory obecnie mam jest wg niego "nie do zajechania".
Jestem o tyle spokojny ze panowie ze sklepu powiedzieli ze to napewno to ( po podaniu nr VIN.) ale gdyby nie ( po oznajmieniu im ze do tego modelu byly dwa różne stosowane) to bedę mógł wymienić. Dzwonilem juz do sprzedawcy i sprawa wydaje się załatwiona pozytywnie
Zobaczę jak sie auto bedzie sprawowalo teraz, bo wczesniej objawy byly wlasnie takie jak opisywaliscie w tym temacie.
Przed kupnem Alfy nie mialem pojęcia o mechanice samochodowej - dzięki niej zaczynam się rozwijać w tym temacie, niedlugo będę potrafił sobie sam złożyć auto z kilku..
Stuki byly tylko przy puszczaniu gazu? czy rowniez przy dodawaniu? Ja mam jakies dziwne stuki i zaden mechanik nie wie co to jest.
AR 156 2.5 V6 Q2
AR 145 JTD '99 byla
AR 156 2.0 TS byla