Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Temat: Kierwonica nie prostuje się po skecie

grzlab
    Gość

Domyślnie Kierwonica nie prostuje się po skecie

Witam
    Posiadam problem taki jak w tytule. Dziś wymieniłem sam wahacze, cały komplet więc nie słychać tych stuków mianowicie problem który posiadam od niedawna, że po skręceniu kół kierownica się nie prostowała. Myślałem, że to może być od wybitego już zawieszenia a tu problem pozostał. Nie słychać dziwnych odgłosów pompy wspomagania więc chyba ta przyczyna odpada. Co może być przyczyną? Ma ktoś pomysł Za wszelkie nakierowania dziękuję

Użytkownik Pirat drogowy Avatar prodigyboy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była 156 2.4 JTD z przesiadką na X5 , obecnie 156 1.9 SW

Domyślnie

Przed wymianą wachaczy też nie odbijała ?

syfon
    Gość

Domyślnie

U mnie w Beemce też miałem ten kłopot. Okazało się że skrzywiła się listwa kierownicza. Ale tam faktycznie miałem uderzenie boczne w koło.

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Zbieżność ustaw i powinno być po kłopocie
    Ostatnio edytowane przez premek ; 23-08-2010 o 21:41

grzlab
    Gość

Domyślnie

Na początku było ok, po jakimś czasie krótkim jazdy na wybitych już wahaczach zaczeło nagle nie odbijać i teraz również się nie prostuje się. No dziś ustawie zbieżność i zobaczymy. Pozdrawiam

grzlab
    Gość

Domyślnie

p.s.
    Czemu nikt nie upomina o błędzie w tytule?? hahaha... Wybaczcie ale weekend miałem ciężki

p.s. 2
    Sorki za offtopic

bocik_156
    Gość

Domyślnie

Są trzy mozliwości dlaczego nie odbija Ci kierownica. Dwie wymienione wyżej:
    - zbierzność, musiałeś mieć porządnie wybite wahacze, że tak sie rozregulowała, a teraz załozyłeś inne i tez jej nie ma,
    - przez wybite zawieszenie jest jakieś prawdopodobieństwo uszkodzenia maglownicy, ale czy to to ???
    - a trzecie, mało prawdopodbne ale .... jest taki docisk w maglownicy który dociska wał główny maglownicy do ślimaka zaworu sterującego, jak sie go za mocno dokręci to własnie nie chce kierownica odbijać. Docisk jest na klucz 17 ale bez opuszczania wózka nie da sie do niego dotrzeć, a Ty go nie dotykałas wiec to odpada.

To są trzy opcje, ja obistawiam zła zbierznośc po wymianie wahaczy. Daj znać czy po ustawieniu zbierzności coś sie poprawiło.

Bea
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał grzlab Zobacz post
    Czemu nikt nie upomina o błędzie w tytule?? hahaha... Wybaczcie ale weekend miałem ciężki
    Istnieje przycisk po lewej stronie (trojkątny znaczek z wykrzyknikiem )nazywa się "raportuj zły post", proponuję go użyć

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Lightbulb

Ja tak miałem w Sienie - naprawy wymagały wachacze, po tym zabiegu jak ręką odjął.
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

grzlab
    Gość

Domyślnie

Nie zrobiłem jeszcze zbieżności bo mam z prawej strony uszkodzoną końcówkę drążka kierownicy:/ Dziś wymiana obu elementów na nowe i ustawienie zbieżności jeśli w warsztacie znajomego znajdą na to czas póki co moja Włoszka stoi na placu Wahacze mam nowe więc wymiana kolejna ich odpada