Przegub krzyzakowy wewnętrzny.. właśnie walczę z tym samym.. U mnie zakres bicia to 40-80km/h i tylko przy przyspieszaniu.. Najpierw profilaktycznie koła wyważyłem.. potem tarcze i klocki wymieniłem.. tarczom już się i tak należała wymiana.. obiaw nie zniknął.. Zadzwoniłem do Pablogarage i Paweł pierwsze co powiedział to bym sprawdził manszety przegubów i że to częsta przypadłość także w 156-stkach.. Wjechałem na kanał i faktycznie manszeta troskę uszkodzona, ale wszystko wokoło zawalone smarem.. a jak brak smaru to robi się luz..
Pierwsze co można zrobic to kupic nową manszetę i opaski, zaleca się oryginał.. ale powodzenia życzę szukającemu tego do 2,4 jtdm.. mozna nakitować nowego smaru i bardzo mozliwe, że bice zniknie.. o ile krzyżak i kielich nie są jeszcze wybite.. Krzyżak kosztuje 200-300zł, w zleznosci od miejsca.. zestaw manszeta z opaskami 119zł, ale niedostępna do 2,4 w tym zestawie.. można jedynie kupic 2 manszety i 6 opasek bo tak są pakowane za cenę 260zł chyba i to tez z włoch będą zamawiali.. Kielich w który wchodzi krzyżak kosztuje w ASO 505zł.. i tez nie ma od ręki.. Z racji że nie chciałem sobie unieruchamiac auta na nieokreslony bliżej okres, zamówiłem całą używaną półoś prawą (długą) z auta o bardzo małym przelocie.. i mam nadzieję, że wszystko będzie git.. a jesli nie to trza będzie przeprosić 156-stkę.. a 159-tka będzie czekała na zabawki..

We wtorek wymieniam, więc dam znać..
Pytanie jak najbardziej zasadne.. pierwsze co zrobiłem to zatrzymałem się na poboczu, klucz w garsc i sprawdziłem koła.. bo faktycznie efekt bujania jest jakby koło miało luz..