Niekoniecznie odrazu wymiana. U mnie z tyłu z lewej strony tez strzelał ogranicznik, że aż wstyd było...
Wystarczylo tylko podokręcać śrubki i tyle.
Niekoniecznie odrazu wymiana. U mnie z tyłu z lewej strony tez strzelał ogranicznik, że aż wstyd było...
Wystarczylo tylko podokręcać śrubki i tyle.
Tak też zrobiłem ale po 2 tygodniach to samo się zrobiło.
Jak sie zabrac za wymiane ogranicznika? Trzeba sciagac tapicerke?
Czy ściągać tapicerkę? Zobacz czy nie będziesz miał podejścia po wymontowaniu głośnika, ja tak załatwiłem sprawę w Sienie, zacząłem od demontażu maski głośnika, potem samego głośnika, wsadziłem rękę w otwór i namacałem ogranicznik, odkręciłem śruby mocujące, odkręciłem nakrętkę podtrzymującą sworzeń, udało mi się sprawnie wyjąć ogranicznik, zastąpić go nowym i mam ciszę
Swoją drogą, szukajcie ograniczników w sieci, mnie się udało kupić na Allegro, leżały facetowi na sklepie, akurat dwie sztuki, oryginalne zapakowane części Ricambi - sprzedał mi je po 18 PLN za sztukę... widywałem używane, nie strzelające po 25 PLN od sztuki, także cieszyłem się bardzo z interesu.
Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...
Zgadza się - można sie dostać do ogranicznika od wnęki na głośnik, troszkę gimanstyki i sprawa załatwiona.
Co do ceny to rzeczywiście okazyjna na alldrogo średnio 60-80 zł w używane nie ma co inwestować bo nie wiadomo jak długo pociągną - chyba, że ktoś daje gwarancje.
Co do samego ogranicznika znam przypadek, że strzelało, pekało, łamało i jak pier... to nie można było otworzyć drzwi wiec sprawa z małej może zrobic sie duża![]()