oczywiscie, zbyt duza dawka paliwa spala sie stukowo, albo zbyt długi czas wtrysku albo zatarta koncówka wtr..
oczywiscie, zbyt duza dawka paliwa spala sie stukowo, albo zbyt długi czas wtrysku albo zatarta koncówka wtr..
jutro będę miał dwa używane wtryski o małym przebiegu oczywiście z możliwością zwrotu
no i wielkie G. Wtryski wymienione i nadal to samo. Sprawdziłem jeszcze raz przelewy za pomocą strzykawek i poziom taki sam na miarkach. Próbowałem też zapalać silnik po kolei z odpiętymi wtryskami i nadal też słychać stukanie. Więc sądzę że to nie wtryski i chyba też nie tłoki chyba że się mylę. Pomóżcie co można jeszcze sprawdzić
---------- Post dodany o godzinie 19:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 17:49 ----------
nie mam już siły i kasy do tej mojej ALFY, nie lubię jak coś jest nie tak. Pozostaje jeszcze ściągnąć miskę. Czy bez problemu można miskę ściągnąć bez demontażu innych podzespołów samochodu???
Kolego od początku wskazuje na zawory, które już po prostu za głośno pracują (zużycie elementów).
Kolega omen wskazał na popychacze - to też może być to.
Bez załamki, autko zrobisz, odwdzięczy Ci się cichą pracą![]()
Alfa Romeo 166 3.2 V6 TI
/Grzesiek
słuchajcie a może to skrzynia automatyczna tak stuka?!
sciagaj miske i rozpinaj korby zobaczysz co z panewkami. niby tez ten stukot powinno byc slychac na wolnych ale jak jedziesz slychac zawsze bardziej. sciagaj miche i tyle.
witam ponownie.
Przejechałem z tym stukaniem już 4000km i nadal to samo. Może ktoś kto ma 2,4 jtd 20V ze sporttroniciem po lifci się wypowie czy u niego silnik tak samo klekocze jak się jedzie i dodaje gazu tak jak na filmiku