Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: Problem SELESPEED 147 2001r

borsuczi
    Gość

Domyślnie

kolezanko wogóle tam nie jedz zaczna ci wymieniac nie potrzebn ie sprawne czesci i wykasuja sporo,lepiej udaj sie do warsztatu wiry-łeczyca jest tam tki fachowiec pan Piotrek i jest to warsztat aso tyle ze tanszy i profesjonalny ja tez mialem podobny problem do twojego i juz jest oki

Alexandra SR
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał borsuczi Zobacz post
    kolezanko wogóle tam nie jedz zaczna ci wymieniac nie potrzebn ie sprawne czesci i wykasuja sporo,lepiej udaj sie do warsztatu wiry-łeczyca jest tam tki fachowiec pan Piotrek i jest to warsztat aso tyle ze tanszy i profesjonalny ja tez mialem podobny problem do twojego i juz jest oki
    Dziekuje za propozycje.
    Jak mozesz i masz jakis namiar na ten warsztat to podaj mi namiar.
    Od czutania tych wszystkich problemow z Alfami zaczyna mnie to przerazac.
    Az mi sie szkoda robi tego samochodu.

owenik
    Gość

Domyślnie

A jaką wadę fabryczną?
    Sam sobie kolego odpowiedziałeś, "jest skopcone pare rzeczy "
    Ja bym ASO radził omijać szerokim łukiem, w ASO to mi wymienili całą skrzynię na nową a biegi jak nie wchodziły tak nie wchodziły

PS. Tego mojego selespeeda to ja już wiele razy "oddawałem" w ręce fachowców a teraz gdy już będę mieć manuala rzucę go z przepaśći, hehe a tak na poważnie to jestem z Lublina jak by Ci sięchciało po to przyjechać to proszę bardzo.

Alexandra SR
    Gość

Smile

Cytat Napisał owenik Zobacz post
    A jaką wadę fabryczną?
    Sam sobie kolego odpowiedziałeś, "jest skopcone pare rzeczy "
    Ja bym ASO radził omijać szerokim łukiem, w ASO to mi wymienili całą skrzynię na nową a biegi jak nie wchodziły tak nie wchodziły

PS. Tego mojego selespeeda to ja już wiele razy "oddawałem" w ręce fachowców a teraz gdy już będę mieć manuala rzucę go z przepaśći, hehe a tak na poważnie to jestem z Lublina jak by Ci sięchciało po to przyjechać to proszę bardzo.
    Ja chce miec automat , wiec pozostaje sie meczyc.

owenik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alexandra SR Zobacz post
    Ja chce miec automat , wiec pozostaje sie meczyc.
    Jak Ci koleżanko w połowie trasy zatnie Ci się bieg, to wtedy będziesz modlić się o manuala jak ja Poza tym selespeed to nie automat.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Rypin
    Auto
    147 x 4, 166, 159 - byłe / GT - obecne

Domyślnie

mam dwa selespeedy.. nie licze dodatkowo skrzyni brata w alfie i skrzyni taty ze stilo abarth'a..

wszystkie dzialaja super
    w stilo skrzynia jest najmadrzejsza skrzynia zwlaszcza pod wzgledem oprogramowania

co do naprawy - kiedys walczac z jeszcze inna alfa ktora kupilem jako uszkodzona problemy rozwiazali panowie z lodzi
    namiary podam dla zainteresowanych

zyja z wiedzy na temat alfy i miedzy innymi skrzyn ss
    10 cylindrów, 475KM = Tribeca B9 żony / Forester XT MY06 mój

Alexandra SR
    Gość

Domyślnie

Jak Ci koleżanko w połowie trasy zatnie Ci się bieg, to wtedy będziesz modlić się o manuala jak ja Poza tym selespeed to nie automat.
    Jesli biegi zmieniaja sie same bez mojej ingerencji to chyba jednak automat
    A to ze jest tam skrzynia biegow taka sama jak w zwyklym manualnym to wiedzialam jeszcze zamin zakupilam ten samochod, wiec nie wskazuj na brak wiedzy.
    Jak stanie to stanie , swiat nie konczy sie na samochodach.

borsuczi
    Gość

Domyślnie

aso nagórscy w łeczycy koło lubonia i pan piotr poradzi sobie z twoja alfa na 100 %daje sobie jajeczko uciac i nie wy kasuje duzo,nie ma co sie zamartwiac i ciagle o tym myslec ,ja mam usterke naprawioną i jezdze spokojnie juz.wpisz w google adres i na pewno znajdziesz telefon tam pozdrawiam

owenik
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alexandra SR Zobacz post
    Jesli biegi zmieniaja sie same bez mojej ingerencji to chyba jednak automat
    A to ze jest tam skrzynia biegow taka sama jak w zwyklym manualnym to wiedzialam jeszcze zamin zakupilam ten samochod, wiec nie wskazuj na brak wiedzy.
    Jak stanie to stanie , swiat nie konczy sie na samochodach.
    Jesteś pewna dalej że masz automata? Tym bardziej ,że w tej skrzyni mozna normalnie zmieniac biegi ? Sama sobie wskazałaś brak wiedzy I nie jest wcale to taka sama skrzynia jak w manuala . pozdro

Alexandra SR
    Gość

Domyślnie

Jesteś pewna dalej że masz automata? Tym bardziej ,że w tej skrzyni mozna normalnie zmieniac biegi ? Sama sobie wskazałaś brak wiedzy I nie jest wcale to taka sama skrzynia jak w manuala . pozdro
    To rozumiem , ze nawet kiedy mialam kilka lat temu A4 98r z automatyczna skrzynia biegow , to z tego co mowisz byl to manual - w koncu mozna cos zmieniac PND.... hm.....