Właśnie to sprawdzałem i niestety nie idzie;/
Właśnie to sprawdzałem i niestety nie idzie;/
ja bez aku tak otwierałem kluczyk przekręcać i jednocześnie parę razy klapę na sile docisnąć do dołu i podciągnąć
Niestety nic to nie dało ;/ zostaje mi tylko podłączenie 2 aku ale niewiem pod co
Ostatnio edytowane przez laser1984 ; 07-09-2010 o 20:00
może zamek ci padł?
dziwne , jeżeli zamek był by sprawny to musi się ręcznie otworzyć, ew możesz spróbować przez podłokietnik jakimś drutem wcisnąć taki guzik w miejscu zamku tylnej klapy ale to jest przerąbane
W sumie nie sądzę ,że to wina awarii zamka tak jak wcześniej pisali , że otworzyć kluczem można jak coś zostało w aku a jak nic niema juz to trzeba podłączyć zasilanie. Ale niestety nie jestem pewny czy to co pisałem to to ten + a jeżeli ten to który z tych przewodów to + bo są tam 2 od jednego odchodzą 2 kable (jeden gruby i jeden cienki ) a od 2 jeden gruby( i pod co podłączyć najlepiej -). A nie chce kaszany narobić w elektryce.
Zamek musi działać bez akumulatora, ostatnio zabierałem aku do ładowania do domu, bo auto trochę stało i nie ma problemu z otwarciem bagażnika bez aku. Jak chcesz podłączyć napięcie do instalacji i nie wiesz gdzie to może zapalniczka ??
Hmm a podłączenie pod zapalniczkę będzie bezpieczne?? I czy musi to być akumulator czy tez może być to jakaś bateria 12v?
Przecież to nie zapłon, gdzie pojawia się duży prąd, bateria 12 V może wystarczy, a może nie. Najlepiej podłącz akumulator, tylko nie włączaj odbiorników takich jak nadmuch czy radio. Do otwarcia bagażnika wystarczy. Tylko sprawdź gdzie plus a gdzie minus.
Albo podepnij się pod alternator.
Gdybym miał miernik sprawdziłbym te kable pod maską w 5 sekund, ale nie mam. Może ktoś uprzejmy jednak ma?
ja tam swoją też otwieram z klucza jak akumulator mam odłączony (mam przedliftową), tylko trzeba mocno klapę docisnąć i kluczyk na maksa w lewo