Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Czy jest sens robić?

kilu
    Gość

Domyślnie

Więc tak, lewa podłużnica dostała... Poza tym oczywiście zderzak, wzmocnienie górne i dolne, maska lewy błotnik. Prawdopodobnie delikatnie przesunięty jest lewy kielich. Poza tym mase małych pierdułek typu zbiorniczki, lampa, wiązki elektryczne.
    Mechanior wycenił roboty na jakies 5000-6000 PLN.

rolex83
    Gość

Domyślnie

Kup inną a tą zostaw na części zamienne. Na pewno wyjdą pierdółki których nie widać na pierwszy rzut oka i zrobi się 8000 zł.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Powiem tak wszytko da sie zrobić zależy tylko od kosztów. Moją jak rozwaliłem to miała 2 podłużnice pogięte popękane fartuchy tak to sie chyba nazwa tam gdzie armotyzatory bylo pęknięcie. Handlaż odemnie odkupił i zrobił prawdopodobie wspawał całą ćwiartke bo z tego co wiem niebylo to do wyciągnięcia. I co sie okazało ze po 3mc od zrobinia sprzedał ją niewiem za ile niewiem jak było z geometrią ale sprzedał. Pozdrawiam tego co ją kupił chodź auto było wyjądkowe co do satnu technicznego super wszystko porobione itp
    Ja bym takiego auta niechciał spowrotem spawane i wogule pół samochodu malowane jeszcze by mi pękło na pół hehe.
    Jeśli robisz blacharke sam to sie opłaca bo poprostu za robocizne nie płacisz a ceny elementów są dość tanie i można kupić nawet całego angola na części żeby nic niezabrakło bo zawsze coś przy robocie wyjdzie. Ale jeśli zlecasz to komuś innemu to chyba raczej lepiej ją sprzedać dozbierać i kupić inną Alfe

Użytkownik Pirat drogowy Avatar prodigyboy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była 156 2.4 JTD z przesiadką na X5 , obecnie 156 1.9 SW

Domyślnie

Cytat Napisał Cannabis Zobacz post
    Powiem tak wszytko da sie zrobić zależy tylko od kosztów. Moją jak rozwaliłem to miała 2 podłużnice pogięte popękane fartuchy tak to sie chyba nazwa tam gdzie armotyzatory bylo pęknięcie. Handlaż odemnie odkupił i zrobił prawdopodobie wspawał całą ćwiartke bo z tego co wiem niebylo to do wyciągnięcia. I co sie okazało ze po 3mc od zrobinia sprzedał ją niewiem za ile niewiem jak było z geometrią ale sprzedał. Pozdrawiam tego co ją kupił chodź auto było wyjądkowe co do satnu technicznego super wszystko porobione itp
    Ja bym takiego auta niechciał spowrotem spawane i wogule pół samochodu malowane jeszcze by mi pękło na pół hehe.
    Jeśli robisz blacharke sam to sie opłaca bo poprostu za robocizne nie płacisz a ceny elementów są dość tanie i można kupić nawet całego angola na części żeby nic niezabrakło bo zawsze coś przy robocie wyjdzie. Ale jeśli zlecasz to komuś innemu to chyba raczej lepiej ją sprzedać dozbierać i kupić inną Alfe
    Internet nie zwalnia od ortografii...

kilu
    Gość

Domyślnie

Pojawiła się nowa opcja. W Chojnie jest na sprzedaż dokładnie taka sama alfa 156. Również srebrna, podobne wyposażenie ten sam silnik tylko manual a nie Selespeed. Koszt 750 €. Jedyny feler jest taki że ma silnik po zerwaniu paska rozrządu. Więc powoli w głowie mi się rodzi opcja przełożenia mojego silnika (któy nie oberwał podczas tej akcji) do nowej budy. Moje pytanie jest następujące. Czy da się połączyć 2.0 TS od Selespeeda ze skrzynią manualną? Ma mój chłopski rozum nie powinno być raczej problemu. Jedyne co jak narazie zauważyłem że TS w tej drugiej alfie ma przepustnicę sterowaną linką, przy czym mój ma przepustnicę elektroniczną. Czekam na jakieś podpowiedzi.
    Z góry dzięki.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Cannabis
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    AR 156 1.6 TS 99' AR 156 2.5v6 02'

Domyślnie

Cytat Napisał prodigyboy Zobacz post
    Internet nie zwalnia od ortografii...
    dysleksja stwierdzona nie leczona ale sie staram poprawnie pisać