Panowie co to może być. Jak hamuje silnikiem to słyszę delikatne strzelanie w tłumik. Paliwem nie śmierdzi, chodzi dobrze, nie muli sie ani nic takiego. Tylko te delikatne strzały w tłumik...
Świece i przewody obstawiacie?
Pzdr
Panowie co to może być. Jak hamuje silnikiem to słyszę delikatne strzelanie w tłumik. Paliwem nie śmierdzi, chodzi dobrze, nie muli sie ani nic takiego. Tylko te delikatne strzały w tłumik...
Świece i przewody obstawiacie?
Pzdr
"Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
Przepalony tłumik / nieszczelność...?
Po kupnie nie wymieniałem, majster je skontrolował i stwierdził że spokojnie jeszcze 50 tys na nich zrobię...Przewody i świeczki mam już w domku (NGK) i pewnie przed zimą wymienię.
A zawory nie maja samoregulatorów? Co do układu wydechowego to muszę sprawdzić, ale nie jest to dźwięk nieszczelności, nic nie pierdzi, nie ma jakiegoś dziwnego dźwięku.
Tylko przy hamowaniu silnikiem delikatne strzały w tłumik, jakby nieprzepalone paliwko się zbierała i "popierdywało". Chyba na razie sprawdzę wydech i świeczki z przewodami do wymianki i zobaczymy...
Pzdr
Diagnostyka komputerowa, kasowanie błędów
Sprzedam Alfe 145!
jak hamujesz silnikiem z wysokich obrotow to strzelanie jest norma ze wzgledu na cisnienie spalin wez sobie przejrzyj uklad wydechowy bo mozesz miec cos pokombinowane np. ktos wywalil kata i masz wolny przelot albo wybebeszony tlumik koncowy
Nie no czekał nie będę, wymienię w październiku bo jadę na zmiane oleju to zrobię tak czy siak.
Majster bardzo dobry, sam je widziałem i były OK żadnego niepokojącego nalotu, przerwa OK, wyglądały bardzo dobrze wiec nie ruszałem, są to NGK platyny wiec powinny te 80 tys spokojnie wytrzymać...
No tu masz racje, tego nie wiem i to jest do sprawdzenia. No właśnie myślałem ze to moze być norma przy hamowaniu silnikiem i jestem przewrażliwiony
Na tapecie mam świeczki i przewody oraz wydech.
Pzdr
Potwierdzam ze bez kata i tlumika, lub bez samego kata strzelaJa mam u siebie pelen przelot 2.5 ", bez kata i bardzo czesto strzela
Ale to takie rasowe strzaly
![]()
jak narazie dałem spokój temu, wymieniam świeczki, wydechu nie ruszam bo i po co jak szczelny...a niech sobie delikatnie strzela![]()