Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 88

Temat: Jak otworzyć bagażnik??

laser1984
    Gość

Domyślnie

Z kluczyka nie idzie sprawdzałem na rożne sposoby. Potrzebna jest mi wiadomość który tam to + a który - bez tego w sumie nie ruszę z miejsca;/

Użytkownik Rowerzysta Avatar manli
    Mieszka w
    okolice Radomska
    Auto
    166 2,4 jtd 136 KM 2000r

Domyślnie

Ja kiedyś odłączyłem akumulator i zapomniałem się i zatrzasnąłem klapę i wtedy przypomniało mi się ze odłączyłem akumulator i co teraz jak otworzę ale gdzieś wyczytałem że wystarczy odchylić logo włożyć kluczyk w lewą stronę do oporu i faktycznie klapę otworzyłem mechanicznie kluczykiem. Tak że spróbuj !!

laser1984
    Gość

Domyślnie

Próbowałem go z kluczyka otworzyć (dobre 30 min) , ale nie idzie może coś nie tak tam (w sumie jak zasilanie było to bez problemu z klucza otwierał jedynie z zamknięciem trzeba było mocniej żeby się zamknął). W sumie zauważyłem ze te pudełeczko co dawniej pisałem tam dochodzą 2 kable i rozchodzi się tak jak pisałem na kilka i zauważyłem ze ten co odchodzą od niego gruby i cienki to na cienkim jest jakiś bezpiecznik to znaczy ,że to jest +??

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 166 3.0 24V Sport-tronic Rok produkcji: 1999

Domyślnie

a bezpiecznik ci się nie zjarał po prawej w bagażniku? sprawdź może wystarczy go wymienić

laser1984
    Gość

Domyślnie

hmm który bezpiecznik?? Sprawdzę jak uda mi się otworzyć bagażnik.

---------- Post dodany o godzinie 15:52 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:18 ----------

Kurde i dalej nie wiem pod co się podłączyć żeby dać prąd aby otworzyć bagażnik. Chodzi o podłączeni innego aku pod coś ,żeby dało się otworzyć bagażnik. Jak wiecie napiszcie pod co gdzie się znajduję i gdzie dać + a gdzie -

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

poczekaj zaraz pójdę pyknę fotkę bo ciężko to opisać , u mnie jest jakieś zwarcie na wiązce kabli tylnej klapy i przestał działać mi przycisk otwierania pokrywy ze schowka dlatego otwieram ręcznie, sprawdziłem bezpiecznik był spalony, wymieniłem na nowy, wcisnąwszy przycisk i się spalił wiec na razie nie wsadzam kolejnego bo to zez sensu

na czerwono zaznaczyłem bezpiecznik odpowiedzialny za elektrycznie otwieranie klapy 20stka
    Ostatnio edytowane przez rac85 ; 08-09-2010 o 15:08

laser1984
    Gość

Domyślnie

ale u mnie jest aku padnięty i to nawet jeśli jakiś bezpiecznik padnięty to i tak nic nie da wymiana jak niema prądu dlatego muszę podłączyć pod coś prąd żeby otworzyć bagażnik aby wyjąć aku do ładowania. W sumie jestem laikiem w tych sprawach i potrzebuje konkretnej odpowiedzi pod co podłączyć mam zasilanie (inny aku) aby można było otworzyć bagażnik. Jak np mówicie podłącz pod alternator to gdzie się on znajduję i gdzie + i - na nim podłączyć.

laser1984
    Gość

Domyślnie

Uff wreszcie się udało trzeba + podłączyć w ta czarną puszkę co pisałem (są tam 2 przewody ten po lewej to + ) a masę np z bloku silnika. W sumie potrzeba do tego 2 osoby bo 2 osoba po podłączeniu musi wcisnąć guzik od bagażnika. A co najśmieszniejsze po otworzeniu bagażnika jak zacząłem odkręcać aku pojawił się prąd czyli miałem zaśmiecone klemy ,ale i tak wziąłem aku do ładowania.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

sprawdź czy nie masz pękniętej klemy jakiejś lekko ze starości. u mnie była lekko padnięta i akumulator był nie doładowany. kupiłem w Carrefourze nowe klemy z 8zl i od razu lepiej
    Ostatnio edytowane przez Majkel ; 14-09-2010 o 17:27

ViP Maniak resoraków Avatar Rufik
    Mieszka w
    Ruda Śląska
    Auto
    wigry 3/AR166 1,4 tdi

Domyślnie

a o takim wynalazku jak papier scierny i wazelina techniczna słyszeliscie
    ewentualnie takie cus http://moto.allegro.pl/szczotka-do-c...231990477.html
    pozdrawiam rafał
    [IMG][/IMG]Lubia chlyb ze tustym