Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: POMOCY :( alfa 147

veltis
    Gość

Thumbs down POMOCY :( alfa 147

Witam moja bella roicznik 2000,147 silnik 2.0 benzyna ze skrzynią selespeed ostanio ma problem ze zmianą biegów.Kupiłam ją 3 miesiące temu wszystko posprawdzałam łącznie z hydrauliką skrzyni nie wiadomo czemu najpierw zaczeła zgrzytać na 3 biegu po czym zgubiła 2 i 4 bieg .Ruszając na city wrzuca 1 pozniej 3 tak jakby 2 biegu nie było tak samo z czwórką wrzuca po 3 biegu 5.Ostatnio wymianiłam płyn do hydrauliki skrzyni na serwisowy tutela i odzyskała 4 bieg oraz 2 bieg przy zrzucaniu z 3 biegu na 2 .Niestety z 1 biegu na drugi nie wskakuje pozostałe normalnie .Nie wiem doradzcie mi cos błagam ;(.Nie chce innego auta .A blad skrzyni mi sie nie wyswietla
    Pozdrawiam Karolina

Arturo147
    Gość

Domyślnie

Moze zapowietrzona hydraulika????

bodzio8324
    Gość

Domyślnie sele

Myśę że potrzeba odpowietrzyć, i ewentualnie skalibrować ale to niestety tylko na examinerze lub alfadiagu, sprawdził bym też olej w samej skrzyni biegów.

owenik
    Gość

Domyślnie

No niestety, szczerze mówiąc to może być wszystko, na początku możesz pojechać na examinera i wymienić płyn w selespeedzie, może to coś da choć wątpie. Sam mam selespeeda i jestem w trakcie przeróbki na manuala. Nie jedź do ASO bo tam zaproponują Ci wymianę całej skrzyni. Musisz dobrze poszukać żeby znaleźć kogoś kto na tym się na prawdę zna.