super;/;/ to mojej Alfie coś dolega...... wlałem lotosa mineralnego 15w40 i po 5tys km musialem wlac 2l olejuco to moze oznaczac?? normalnie mialem tak malo oleju ze szok. a wycieku nie mam bo sprawdzalem kladac pod auto karton... jakies sugestie??
super;/;/ to mojej Alfie coś dolega...... wlałem lotosa mineralnego 15w40 i po 5tys km musialem wlac 2l olejuco to moze oznaczac?? normalnie mialem tak malo oleju ze szok. a wycieku nie mam bo sprawdzalem kladac pod auto karton... jakies sugestie??
je olej poprostu i tyle a raczej go przepala. diagnozy jak wyżej
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
nalej na maxa przejedz 100 km zobacz ile zjada, stan tez spr na zimnym. lotos to akuratk iespki pomysl na olej... a nei dymi jakos szczegolnie?
lotos mineralny to sobie mozna do kosiarki lac. Zalej coś lepszego - valvoline, motul i dopiero sprawdzaj ile pali.
dobra dziękizaleję coś lepszego i zobaczę co i jak. a pytanie czy mam lać mineralny czy mogę przejść na półsyntetyka???
po raz kolejny polece motul 4100 power 15w50 olej na bazie syntetycznej o paramtrech gestosci/lepkosci mineralu
Nie będę zakładać nowego tematu, powiedźcie mi ile oleju powinno się lać do Boxera, tzn na bagnecie ma być w połowie pomiędzy min a max, czy może max?![]()