Na CD - moja Bella (Ponury Żniwiarz 4) jest z października 2007 i ma nawigację korzystającą z napędu CD (swoją drogą to nieco niekomfortowe rozwiązanie).
Pozdrawiam
== Mr_Kain ==
Chłopcy to są w agencji towarzyskiej, my jesteśmy Młode Wilki (umiarkowanie młode hehe)
HW: AR 159 SW 1.9JTDM Q-Tronic 10'2007 + Loudlink | ThinkPad T440s i5 12G 256G | iPhone 4 | E55
Witam tu jest link do spolszczenia blue&me http://www.fiat.it/cgi-bin/pbrand.dl...e%2fblueme.jsp lub to http://www.fiat.it/FIAT_ITALIA/lingu.../pl4GA0415.zip sciagniety plik wgrywamy na rozpakowywujemy na pena lub wypalamy na cd wkladamy do czytnika przy wlaczonym zapłonie bella wykryje sama uaktualnienie i sama je wgra i mamy jezyk polski w blue&me i navi,sam tak robiłem i dziala i moazna pogadac po polsku z bella pozdrawiam
...do navi bez blue&me z 2006r też to spolszczenie się nada ?
---------- Post dodany o godzinie 12:32 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:17 ----------
..sprawdziłem i niestety nie nada się do mojej ..na szczescie juz sobie zmieniłem z niemieckiego na angielski![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
1. Interesuje mnie, jaka jest dokładność oryginalnej mapy Polski w ConnectNav.
2. A może lepiej korzystać z innych map ( czy można zastosować takowe?)
3. Do czego przydaje się płyta setup cd ? Jeśli ktoś z Kolegów mógłby pożyczyć ją na chwilę byłbym wdzięczny.
Do zobaczenia w trasie!!
witam u mnie tez nie dziala i tez mam z '06 niby jest tam przycisk do wydawania polecen belli ale no nie wiem CD error caly czas nie wim czy to dobrze zrobilem wypakowalem i zgralem na plytke i nic nie wiem co jest, a tak przy okazji nie wie ktos cos o mapach calej europy??? dzieki pozdrawiam
Wystarczająca jak dla mnie..
Raczej nie da się nic innego załadować.. niestety tu nie masz ekranu dotykowego i musi być obsługa przystosowana do konkretnych przycisków urzadzenia..
Potrzebna jest przy niektórych zmianach ustawin, np zmiana jezyka navi.. Moge Ci to na maila puscic.. nie jest tego duzo, chyba 17MB.
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
Niestety próbowałem te mapy w 159 z 2008r i niestety nic z tego, nie widzi ich tylko każe włożyć usb z mapami do czytnika
Kolega mi mówił że do tego żeby te mamy wgrać na usb potrzebny jest jakis dodatkowy program
On tak miał w Iveco.
Ja juz nie wiem co z tym zrobic
To co sciagnalem bylo w formacie .nrg, pliku obrazu CD programu Nero Burning ROM. Może wystarczy ten obraz poprostu najpierw przy pomocy Nero załadowac na CD.. i dopiero z CD na USB.. bo to raczej oczywiste, że nie bedzie czytał bezposrednio z pliku .nrg
---------- Post dodany o godzinie 23:42 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 23:09 ----------
Zapytam jeszcze o jedno.. Czy ktokolwiek potrafi ustawic punkt posredni podróży PRZEZ który chcę jechać do celu ? Próbowałem na różne sposoby, ale nie mogę dojsc jak wyznaczyc trasę taką jaką ja bym chciał..(
Spróbuje tak ale ja ten obraz montowałem w wirtualnym napędzie i potem kopiowałem na usb ...