Do tej pory miałem sklep ale obecnie sie przeprowadzam bo z kolegą "Dobrym" otwieramy warsztat wiec jakby co to zadzwoń na 502136522Napisał moninika
Do tej pory miałem sklep ale obecnie sie przeprowadzam bo z kolegą "Dobrym" otwieramy warsztat wiec jakby co to zadzwoń na 502136522Napisał moninika
WWW.TMIN.PL - WARSZTAT ELEKTROMECHANICZNY i DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA *** CB-RADIO , ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZĘŚCI ZAMIENNE ***
wlasnie wlasnie.... handlujesz?
tani szumofon - co polecisz? potrzebuje komplet z antena, do uzytku 3-4 razy w roku. Tylko antyradar taki.
może mk3 ...ma tez fm które może juz niedługo obowiazywać w Polsce.... go tego jakaś mała magnesówka żeby nie trzeba było się z tym szarpać... np Acolita... to samo co prezydent florida ale za dużo niższą kasę.Napisał adasco
WWW.TMIN.PL - WARSZTAT ELEKTROMECHANICZNY i DIAGNOSTYKA KOMPUTEROWA *** CB-RADIO , ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZĘŚCI ZAMIENNE ***
ja dzisiaj zamontowalem wkoncu cb zrobilem to w latwy sposob bez zadnego niszczenia tapicerki radio nie przeszkadza w jezdzie i jest czytelne kawalek blaszki przykrecilem do radia i wystająca czesc wcisnolem w szczeline łączacą elementy deski trzyma sie solidnie a i kiedy chce moge go bez problemu wyjąc a gruszke ulokowalem na miescu gdzie kiedys bylo przezxnaczone na tel i tak z niego nie kozystalem a zato idealnie pasuje i jest zawsze pod ręką
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
Ja w swojej maszynce mam antenke z tyłu na magnesie,centralnie (zaraz za fabryczną),kabelek wchodzi z lewej strony tylnymi drzwiami,przy fotelu,pod wycieraczką i wchodzi pod podłokietnik (tu jest radio) Grucha leży sobie na dzwigni ręcznego albo obok ręcznego. Dla mnie bardzo wygodnie i funkcjonalnie,wszystko mam pod ręką i nic nie lata.
Oto foto
ja miałem patent na montaż radia taki:
1. Antena z kablem ok 4,5m. Antenę rzucam na tylną klapę a jak nie potrzebna to do bagażnika kabel ciągnę za siedzeniem z prawej strony puszczam pod plastikami w progach i ciągnę kabelek do samego przodu po stronie pasażera kabelek wypuszczam koło skrzynki z bezpiecznikami czy co tam jestale tej po stronie pasażera.
2. Radio montuję na takiej metalowej ramce którą dali mi do radia a ramkę przykręcam na jednej śrubie pod schowkiem.
Pod schowkiem już jest jakaś jedna czy dwie śrubki które wystają i ramkę do radyjka można tam spokojnie zamocować.
Jak jeżdżę po mieście radio mi nie potrzebne więc je wykręcam ale tylko z tej ramki zamocowanej śrubą pod schowkiem aby nikogo w nocy pod blokiem nie skusiło :twisted: :twisted: :twisted:
3. Do gruszki miałem taką blaszkę na której spokojnie ona wisiała wiec tylko ja podgiąłem i skorzystałem z małej szczeliny przy konsoli środkowej. Blaszkę wsunąłem na delikatny wcisk nad wskaźnikami temp. w chłodnicy, zegara i ilości paliwa. A aby nie zasłaniał wskaźników to pomiędzy wskaźnikiem temp. płynu w chłodnicy a zegarem i tak jest wg. mnie super. Jak by trzeba było to mogę dołożyć fotki![]()
Ja tam wolę mieć wszystko pod ręką,nie muszę się wiecznie gdzieś gimnastykować lewo/prawo,uważać bym nie kopnął jak wsiadam/wysiadam.Tak jest pod łapą i w ciemno mogę zgłośnić/zciszyć/zmienić zasięg,kanał bez kombinowania. Ja z racji garażu podziemnego nie zakładałem długiego bata bo bym nim ciął po wszystkich rurach/kablach,a zasięg mam 8-10km co w zupełności wystarcza.
A o to moj pomysł na radio
tylko zapewne musiałeś wyciąć tam z tyłu plastik bo na pewno by się nie zamiesiło. hm i słychać cos z głośnika czy w zewnętrzny zainwestowałes?
V6 są powody do mruczenia![]()
156 V6 98 2.5 Blue cosmo: było
156 V6 99 3.0 Azurro Nuvola: było
156 V6 02 3.2 Q2 Azurro Nuvola, 155 1.8 8v
ja mam najlepszy patent na CB w Alfie
0 śrub
0 wiercenia
0 cięcia
Maksymalna mobilność i komfort
Nienaruszona estetyka wnętrza...
Kupić ręczne CB, i wozić je we wnęce na drobiazgi (tej przy włącznikach od świateł przeciwmgielnych w wersji sprzed FL.
Kabelek antenowy puszczamy pod dywanikami i do wyboru:
- przez tylne drzwi na wysokości klamki na klapę a tam antenka na magnesie
- pod kanapą (lub między kanapą a błotnikiem ) do bagażnika i dalej wiadomo
koszt niewielki, robocizny jakieś 5-15 minut, a po demontażu takiego zestawu nie pozostaje żaden ślad w samochodzie, więc i o spadku wartości nie ma mowy
ja używam takiego radyjka:
http://allegro.pl/intek-h-520-plus-m...240589669.html
ma jeszcze jedną niepodważalną zaletę... wkładasz 6 baterii paluszków i masz CB bez samochodu, lub w razie rozładowania akumulatora na trasie (i "mobilek prosi")
sam kiedyś w ten sposób łapałem stopa z tym właśnie radyjkiem w ręku, nigdy tak szybko nie złapałem stopa![]()
Fajna sprawa, choć nie jest zbyt głośne to radyjko, więc w samochodzie można się pokusić o jakiś dodatkowy głośniczek jeśli lubicie posłuchać ciutkę głośniej radia