Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Temat: Szykuje się na odbiór MiTo, na co zwrócić uwagę?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Dusior
    Mieszka w
    Sosnowiec, Poland
    Auto
    była 75 1.6IE, 145 1.4BX, 156 2,4jtd, 147 2.0TS Selespeed. JEST 156 1,9 16v mjtd 04

Domyślnie

A mój kuzyn pracuje w FAP w tychach i mówił mi że jak jakiś samochód zostaje uszkodzony podczas załadunku tudzież transportu (tych co robią w tychach tzn fiat 600 500 Panda ) to auto trafia na zakład z powrotem i jest naprawiane i nie ma możliwości trafić do salonu!!!! takie auta są sprzedawane pracownikom z rabatem od 30-40% w zależności od uszkodzeń oczywiście naprawiony i jako bezwypadek ale do salonu nie trafi chyba że właścicele salonu odwalają jakieś przekręty na lewo .... sam kupił żonie 500 za 21tys w dobrym wyposażeniu a uszkodzenie to gość trafił w słupek podczas wjazdu na lawete :-) i robity był zderzak halogen lampa błotnik lekko a on jak usłyszał że coś takiego się stało to od razu do szefa i to jeszcze ciężko było kupić bo chętnych było kilku

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał Dusior Zobacz post
    A mój kuzyn pracuje w FAP w tychach i mówił mi że jak jakiś samochód zostaje uszkodzony podczas załadunku tudzież transportu (tych co robią w tychach tzn fiat 600 500 Panda ) to auto trafia na zakład z powrotem i jest naprawiane i nie ma możliwości trafić do salonu!!!! takie auta są sprzedawane pracownikom z rabatem od 30-40% w zależności od uszkodzeń oczywiście naprawiony i jako bezwypadek ale do salonu nie trafi chyba że właścicele salonu odwalają jakieś przekręty na lewo .... sam kupił żonie 500 za 21tys w dobrym wyposażeniu a uszkodzenie to gość trafił w słupek podczas wjazdu na lawete :-) i robity był zderzak halogen lampa błotnik lekko a on jak usłyszał że coś takiego się stało to od razu do szefa i to jeszcze ciężko było kupić bo chętnych było kilku
    Tak jak piszesz, to oczywiście powinno być - a jak jest to sobie obejrzyj tutaj (od 15 minuty)
    http://vod.onet.pl/turbo-kamera,turb...0,odcinek.html
    Takich historii jest znacznie więcej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar bogas
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    MiTo 1,4MATB 135KM

Domyślnie

Cytat Napisał pafka Zobacz post
    Tak jak piszesz, to oczywiście powinno być - a jak jest to sobie obejrzyj tutaj (od 15 minuty)
    http://vod.onet.pl/turbo-kamera,turb...0,odcinek.html
    Takich historii jest znacznie więcej.
    Pewnie i się może zdarzyć, ale nie oszukujmy się, to statystyczny promil.
    Byłem dziś z zaskoczki pooglądać moją Bellę, bo już czeka na odbiór, tylko dokumenty jeszcze nie dojechały.
    Była brudna, nieprzygotowana. I w sumie się cieszę, bo mam pewność, że nic nie było robione (poprawiane).
    Wygląda pięknie!
    Pozdrawiam

P.S. Przy okazji - chcę zrobić 1000, 1500 km z maks obrotami do 4krpm i wymienić olej, filtr. Co Wy na to?

Użytkownik Znawca Avatar Żuczek
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta MA170 KM

Domyślnie odbiór

Pomysł przedni tylko wymień olej trochę później, ja u siebie wymieniłem po kilku tysiącach jak olej zaczął robić się ciemny. Po 1 tys. wyglądał idelanie, silnik zresztą układa się trochę dłużej niż tysiąc kilometrów.
    Pochwal się lepiej jaką wersję wyrwałeś i z jakim silnikiem?

Użytkownik Rowerzysta Avatar bogas
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    MiTo 1,4MATB 135KM

Domyślnie

Cytat Napisał Żuczek Zobacz post
    Pomysł przedni tylko wymień olej trochę później, ja u siebie wymieniłem po kilku tysiącach jak olej zaczął robić się ciemny. Po 1 tys. wyglądał idelanie, silnik zresztą układa się trochę dłużej niż tysiąc kilometrów.
    Pochwal się lepiej jaką wersję wyrwałeś i z jakim silnikiem?
    To w takim razie do jakiego przebiegu jeździć z kapeluszem?
    1.4TB, 135KM, pakiet Sport1, kolor bianco spino, obramówki lamp - nero opaco.

Gino
    Gość

Domyślnie

Sam odbierałem VW Passata B6 i wiem jakie to przeżycie mimo, że nie należał do mnie a czułem się jakby był dla mnie bardzo przyjemne wrażenie . Dodam tylko, że kiedyś miałem okazje porozmawiać z pracownikiem pewnej dużej fabryki samochodów w Poznaniu , który testuje auta i ewentualnie jak coś nie gra odsyła do poprawek itp. To co usłyszałem przeszło moje wszelkie wyobrażenia, wierzcie mi nawet sprzedawcy czy dilerzy nie wiedzą co dostają a gdzie tu klient, masakra ludzie dają ciężkie pieniądze za auta dosłownie po kolizjach.... Nie mniej nie popadajmy w skrajności

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Spider 916

Domyślnie

Wymiana oleju najszybciej po roku no chyba że jeździsz bardzo dużo to wtedy częściej nie ma sensu wymieniać szybciej oleju chyba że cię na to stać silnik w obecnych technologiach nie są tak wymagające jak kiedyś napewno przy pierwszym przeglądzie będziesz miał świece do wymiany. Ja już moim zrobiłem 20 tys. w 6 miesięcy i tylko sprawdzam poziom oleju, a mam dostęp do dobrego serwisu łącznie że szkoleniowka fiata

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Cytat Napisał bogas Zobacz post
    P.S. Przy okazji - chcę zrobić 1000, 1500 km z maks obrotami do 4krpm i wymienić olej, filtr. Co Wy na to?
    No niektórzy mają skrajnie inny pogląd na docieranie/układanie silnika.
    Coraz częściej słyszy się o ostrym układaniu .
    Im ostrzej na poczatku tym lepiej później-łatwo znajdziesz cos w sieci wywody poparte są często doświadczeniem.
    A już na pewno jeżdżenie na zbyt niskich obrotach silnikowi na dzień dobry nie służy

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jamrozw
    Mieszka w
    Czechowice-Dziedzice, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Spider 916

Domyślnie

cos w tym jest mam kumpla który jeździ służbową croma ktora dostaje w spadku po swoim szefie który jeździ bardzo zachowawczo samochody zawsze sa zamulone natomiast po 10000 tys. z moim kuplem samochod jeździ jak mażenie

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał bogas Zobacz post
    To w takim razie do jakiego przebiegu jeździć z kapeluszem?
    1.4TB, 135KM, pakiet Sport1, kolor bianco spino, obramówki lamp - nero opaco.
    Wraz z samochodem dostaniesz instrukcję obsługi i tam powinno być napisane na temat ewentualnego docierania auta o ile producent taką procedurę przewiduje .
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!