A dasz sobie odebrać Bellę,że w Intercarsie jest oryginał :|?:Napisał Uszatek
A dasz sobie odebrać Bellę,że w Intercarsie jest oryginał :|?:Napisał Uszatek
Inaczej jest kupowac ( i sprzedawać) na Alledrogo, od przygodnego handlarzyny a inaczej z sieci sklepów, które raczej słyną z części dobrej jakości . Wszystko jest kwestia zaufania, a wiec podstawy w interesach. Intercars raczej nie kupi towaru niewiadomego pochodzenia, w celu dalszej dystrybucji.
Kupowałem Mobil 1, i to niestety był original. Potem kupiłem na wiadomym nam serwisie aukcyjnym, i mondeo brata do którego był dedykowany olej, zechlał go w 2 tygodnie. A wczesniej na mobilu z Intercars było po prostu ok. Juz samo to spowodowało, ze i tym razem dokonałem własciwego wyboru.
Inaczej jest kupowac ( i sprzedawać) na Alledrogo, od przygodnego handlarzyny a inaczej z sieci sklepów, które raczej słyną z części dobrej jakości . Wszystko jest kwestia zaufania, a wiec podstawy w interesach. Intercars raczej nie kupi towaru niewiadomego pochodzenia, w celu dalszej dystrybucji.
Kupowałem Mobil 1, i to niestety był original. Potem kupiłem na wiadomym nam serwisie aukcyjnym, i mondeo brata do którego był dedykowany olej, zechlał go w 2 tygodnie. A wczesniej na mobilu z Intercars było po prostu ok. Juz samo to spowodowało, ze i tym razem dokonałem własciwego wyboru.
A może fordzik zaczął właśnie branie oleju :wink: Motula używa chyba mało ludzi to się chyba nie opłaca podrabiać :?: Chociaż sam już niewiem co w tym kraju jest podróbą,a co oryginałem :|?:
Nie nie......Fordzik po ponownych zakupach w Intercarsie ( Mobil) ma się świetnie. Oleju spala w zasadzie w symbolicznej ilości ......Niestety, Mobil z Alledrogo, prawie przeleciał przez pierscienie.
A co do Motula, to jestem jak najbardiej za, aby ten stan rzeczy utrzymywał sie jak najdłużej ( mało użytkowników w\w oleju)
P.S
Nasz kochany kraj to jedna wielka podróba..... Tylko podróba czego?????
To jak juz o podrobach mowa to moze to glupie pytanie ale czy jest jakakolwiek szansa zeby rozpoznac podrobiony olej? (oczywiscie juz po zakupie)
Pytanie jak najbadziej na miejscu.
Jeśli używasz danego oleju np; Motul, to nie pomylisz go żadnym innym olejem, to olej który ma specyficzny kolor, oraz zapach.
Perfekcyjnie rozpozna za Ciebie różnicę, Twój własny silnik...... 8((( 8((( 8((( Jesli śmigasz na Mobilu, a kupisz coś a,la kujawski, silnik powie NIE!!!!
To jak juz o podrobach mowa to moze to glupie pytanie ale czy jest jakakolwiek szansa zeby rozpoznac podrobiony olej? (oczywiscie juz po zakupie)
Witam!
Na rozpoznanie podróby składa się wiele czynników, przede wszystkim trzeba zlustrować sprzedawcę, najlepiej porozmawiać osobiście, lub co i ile sprzedaje na allegro (w moim przypadku wszystko było niby O.K. a olej dostałem podrobiony).
Jak postraszyłem Policją zaczęła się inna śpiewka (postanowił, że przyjmie olej).
Druga sprawa to opakowanie, korek od opakowania matowy, kiepsko wyprofilowany w stosunku do oryginału, naklejka Mobil 1 koloru białego a nie srebrnego.
Żeby było śmieszniej próbowałem zdłąć korek nie uszkadzając plomby i ... udało się!
Trzeci argument to sam olej, jaśniejszy od oryginału czyt. żółty (powinien być bursztynowy) inny zapach, ciężko określić zapach oryginału tak bardzo jest specyficzny, a podróba pachnie plastikowo.
Tak więc szkoda zachodu o te 20zł i lepiej kupić z pewnego żródła, niż później niepotrzebnie zawracać sobie głowę pierdołami zamiast cieszyć się prowadzenie belli.
Pozdrawiam Jarek
W sumie to nie jestem zwolennikiem kupowania takich rzeczy jak olej na Allegro. Za swoj zaplacilem dosc drogo w slepie motoryzacyjnym u poczciwego pana zbynia ubranego w polmozbytowski kombinezon i z wasikiem a'la majster klepka
Oczywiscie nadal nie daje to pewnosci czy mam oryginal czy nie. Przy najblizszej okazji sprawdze zatem jak wyglada butelka i olej sam w sobie. Wolalbym dokonac diagnozy zanim zaleje silnik![]()
Możesz to sprecyzować.Przynajmniej jaki kolor ma być,bo określenie zapachu to chyba odpada :?:Napisał Uszatek