Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Temat: Doswietlanie zakretow

Użytkownik Alfa i Omega Avatar zulek1986
    Mieszka w
    Bystrzyca Kłodzka, Londyn
    Auto
    Alfa 156 1.9JTD 2004r oraz Volvo S90 2017

Domyślnie Doswietlanie zakretow

Witam tak przegladalem forum fiata (gdyz posiadam jeszcze Punto II 1.9 JTD) natrafilem na takie cos :http://www.youtube.com/watch?v=sNESSnigxS0 jeden z klubowiczy samodzielnie podłaczyl takie doswietlanie za pomoca halogenow.. co o tym myslicie i czy ktos wie jak takie cos podłaczyc bo zastanawiam sie na montażem takiego czegos do swojej alfy:-) fajny bajer no i napewno troche pomocny :-)
    Ostatnio edytowane przez Administracja ; 02-10-2010 o 21:24

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Użytkownik Romeo Avatar redek83
    Mieszka w
    Raszyn
    Auto
    Inny

Domyślnie

Też o tym przez chwilę myślałem ale doszedłem do takiego wniosku że to jak montowanie "pasków" LED na autach. Mają to nowe samochody a na pozostałych wygląda to jak jakiś festyn. Choć z drugiej strony 166 ma ładne p.mgielne i pozostaje pytanie czy to faktycznie cokolwiek "doświetli". Ale jak kto lubi
    STOP CIOTOM DROGOWYM
    Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
    Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

w przypadku 166 to wydaje mi sie ze malo kto bylby w stanie stwierdzic czy to jest fabrycznie montowane czy ktos sam zakladal.. faktycznie w 166 sa ładne halogeny i według mnie bardzo fajnie doswietlaja droge gdy je wlacze podczas jazdy na swiatłach mijania mimo tego ze mam orginalnego xenona.. Jakby nie patrzyl to jednak po wlaczeniu halogenow troche te pole widzenia sie powieksza, zwlaszcza pobocza i dlatego o takim czyms pomyslalem, a do tego nie powiem bo mi sie podoba jak widze Bravo stojace z zapalonym kierunikiem i jednym halogenem..:-) a i reakcja ludzi na parkingu bezcenna.. "ma pan jedna zarówke w halogenie spalona" ;-) i tak mysle ze podjade do zaprzyjaznionego magika-elektryka i zagadam z nim zeby mi takie cos zamontował i wtedy sie pochwale jak to bedzie smigac w naszych alfach :-)

Gino
    Gość

Domyślnie

Osobiście dla mnie to porażka nie wspomnę, że nie zgodne z przepisami....

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Nie wiem jak u Was, ja raz zapomniałem wyłączyć przeciwmgłowe i wszyscy mi mrugali że rażę. Bo światło przeciwmgłowe w zasadzie razi jak nie ma mgły. Nie jest więc chyba najlepsze do mrugania non stop podczas jazdy?

A poza tym (ale to moje zdanie ) jak widzę te mrugające wynalazki na ulicach to jedynie śmiać mi się chce

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Zapal sobie przeciwmgłowe, a jak złapią cię pały to powiedz, że doświetlałeś zakręty

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Z naszym prawem to jest roznie.. kazdy go interpretuje jak mu sie podoba.. powiem tak mialem wczesniej Punto II i sam zamontowalem xenony (wiem zaraz ktos naskoczy ze to niezgodne i ze powinni dowody za to zabierac) bo zarowki w nim sie paliły srednio raz na tydzien a dostep do wymiany jest fatalny zwlaszcza w budzie z motorem 1.9 jtd.. Po zamontowaniu tych swiatelem smigalem autem 2 lata i nic mi sie nie spalilo. Ale po montazu pojechalem na stacje zeby mi ustawili swiatla tak zebym nikogo nie razil, efekt byl naprawde bardzo dobry i nikt mi nie migal ze go oslepiam mimo ze zrobilem bardzo duzo kilometrow po Polsce i Europie, malo tego majac kontrole przez niebieskich, staz graniczna itp. nikt nigdy sie do nich nie przyczepił mimo ze byly nie legalne( brak spryskow i samopoziomu). wiec nie zawsze to co jest nie zgodne z przepisami musi byc karane, no chyba ze naprawde trafi sie na jakiegos natreta ktory bedzie szukal dziury w calym i nawet sie przyczepi do braku płynu do spryskiwaczy, lub zapasowych zarowek mimo ze wszystkie w aucie swieca.. W okolicy gdzie mieszkam to zauwazylem ze jest zupelnie meksyk bo montuja przerozne badziewia do samochodow robiac z nich choinik, a ludzie jezdza ze swiatlami tak ustawionymi ze swietlaja wszystko po za droga ktora jada.. nie mowiac o oslepianiu..

a wracajac do halogenow to jestem ciekawy jak ta kwestia jest rozwiazana np w brawo II albo mercedesach wie moze ktos?

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Ha! dobre pytanie. Jak są homologowane te światła... Teraz nie będę spał Jutro powinienem coś wiedzieć.

Co do dorabianych ksenonów - oczywiście że same w sobie nie są złem. Spryskiwacze to pic na wodę. Układ samopoziomowania wyręcza niektórych kierowców, którym nie chce się myśleć i nie obniżają reflektorów jadąc z rodziną, dwoma psami i cementem w bagażniku. Są jednak takie funkcje jak obniżanie przy gwałtownym ruszaniu, a tego Twój system nie miał Tyle że na polskich drogach auto tak skacze, że i tak ksenon często razi, mimo wszystkich systemów... U Ciebie jeszcze była soczewka. A co powiesz o montowaniu ksenonów do reflektorów odbłyśnikowych?

Jednak pomysł mrugania innym po oczach i robienia dyskoteki na aucie nie bardzo mi się widzi...
    Ostatnio edytowane przez żuwik ; 29-09-2010 o 18:40

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

oj nawet nie chcialem wspominac to tych co montuja ksenona w zwykłych odblysnikach bo to jest tragednia.. nawet dobrze ustawione swiatla robia szal..
    Jednak pomysł mrugania innym po oczach i robienia dyskoteki na aucie nie bardzo mi się widzi...
    nie chodzi o mruganie.. chciałbym zamontowac cos takiego jak jest w nowym brawo..
    na tym filmiku jest pokazane o co mi chodzi..
    http://www.youtube.com/watch?v=Fwhsm042Mkg

---------- Post dodany o godzinie 19:48 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 19:47 ----------

tylko wydaje mi sie ze tam jest jeszcze jakis system polaczony ktory wie kiedy jest kierownica skrecona i wtedy wlacza halogen..

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia