-
1.8 TS 1999 Łożysko prawe przednie
Witam
Jaki czas temu zaczęło pojawiać się dziwne tarcie i małe drgania w prawym przednim kole. Pojechałem do Pawła Mikulca na Szarych Szeregów. Przejechał się i stwierdził że to łożysko w prawym przednim kole. Gdy zapytałem o cenę powiedział że wymiana 150zł (myślę spoko) ale cena łożyska 740 zł bo trzeba wymienić całe z piastą. Potem udało mi się dodzwonić do Pablo powiedział mi że trochę drogo i że powinno dać się samo łożysko wymienić ale ceny nie pamięta i żebym dzwonił później, niestety nie odbiera telefonu i nie mogę się go niego dodzwonić. Czy ktoś może mi powiedzieć jak jest naprawdę ? I gdzie w Warszawie mogę wymienić to łożysko ? Tylko nie mówicie że Pablo bo potrzebuje to na teraz no i że nie Mikulec bo i tak jest na urlopie i wraca w przyszłym tygodniu.
-
Bo łożysko występuje z piastą.
Numery SKF-VKBA3502, RUVILLE-6025 dla przykładu. Ceny nie powinny przekroczyć 400zł, bo wtedy to już zdzierstwo. Popytaj w sklepach motoryzacyjnych, masz Inter Cars na przykład.
-
ja już po wymianie obu łożysk,robiłem to ponad rok temu.przejechałem na nich już coś ok 50 tyś.km.
a łozyska kupowałem od tego gościa z linku.
http://moto.allegro.pl/item905323109...taniej_ss.html
moja druga ulubienica...
-
Użytkownik
Romeo
Czy przy wymianie lozyska trzeba sciagac zwrotnice? I jaki jest moment dokrecania na przodzie?
-
Użytkownik
Romeo
Czy jest szansa na uzyskanie informacji o momentach?
-
Użytkownik
Quadrifoglio Verde
Nakrętkę piasty na przodzie dla 1,8 TS dokręcamy: 67-74 Nm+62 stopnie,
a na tyle 304-336 Nm.
Zwrotnicy nie trzeba demontować z samochodu.
-
Użytkownik
Romeo
Juz po wymianie - jak cicho!
Nie mam pojecia jak bez wyjmowania zwrotnicy mozna to zrobic ale zeby wyjac lozyska, a potem piaste trzeba uzyc na prawde olbrzymiej sily - dobrze ze byla duza prasa ale bez kontowki i porzadnego mlota sie nie obylo.
Dzieki za pomoc i nastepnym osobom wytrwalosci i samozaparcia zycze.
Tagi dla tego tematu
Uprawnienia