Jeszcze raz do bubu,
Bubu podałeś mi vag kkl za 90 zl , ale takie pytanie czym tak naprawdę się różni od tego vaga kkl za 35 zl ? Z tego co zauwazylem to tylko i wylacznie różnica jest w jakims przełączniku
Jeszcze raz do bubu,
Bubu podałeś mi vag kkl za 90 zl , ale takie pytanie czym tak naprawdę się różni od tego vaga kkl za 35 zl ? Z tego co zauwazylem to tylko i wylacznie różnica jest w jakims przełączniku
cóż właściwie to abs i poduszek nie mam. Klimatyzacje posiadam.
cos byla mowa o przejsciowce, jesli z takowej korzystasz, to przelaczniki na nic Ci nie sa potrzebne
moja 155 posiada ecu 2.10.4 , jest to wyjscie 3 pinowe i wlasnie przejsciowka potrzebna, czyli ten vag za 90 zl raczej zbedny ?
heh , no raczej się nie zapowiada.
Zrobie to zaraz po podłączeniu , podejrzewam że będzie spory chaos.
oto drugi screen z wykresu (pierwszy na poprzedniej stronie), klikając raz otworzy sie w wiekszym okienku, a drugi raz klikniecie na fotke spowoduje jego jeszcze wieksze otwarcie.
Tutaj widac jak termostat sie otwiera 86,5st C
Tutaj w połowie wykresu widac jak czas wtrysku podskoczył po kilkukrotnym dodaniu gazu do 4000obr/min a napiecie na sondzie spadło do 0?
Czy taka praca sondy jest normalana? W dodatku sonda ma inne numery niż orginał do tego silnika i lutowane kabelki...
Ostatnio edytowane przez majster ; 02-10-2010 o 09:48