Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Temat: Prośba o weryfikację (FILM)

endrju
    Gość

Domyślnie

odglos panewek to to nie jest tez bym obstawial wariata http://www.youtube.com/watch?v=ZTND2...eature=related
    dzwiek panewek
    Ostatnio edytowane przez endrju ; 02-10-2010 o 09:01

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Thumbs down

U mnie nie ma takiego metalicznego stukania, raczej takie miękkie poklepywanie , nawet teraz coś zaczęło piszczeć delikatnie wymiękam panowie....
    coś rzeczywiście jak by wariator,,,tylko że był z miesiąc temu wymieniany...

http://www.youtube.com/watch?v=nmRh38Nw1Ms

endrju
    Gość

Domyślnie

znalazlem filmik z 2.0 ts walnietymi panewkami tak zeby kazdy juz wiedzial jak to brzmi http://www.youtube.com/watch?v=_URn_ndxycI

Mieszka w
    Malanów
    Auto

Thumbs down

Następny film, po przejechaniu się autem ten jakby klekot jest wyraźniejszy, potem na chwile ustaje, ale jest słyszalny na wolnych obrotach, jednak mi nie daje to spokoju i nadal słyszę od paska rozrządu ten dźwięk , tyle że nie mam pojęcia co to mogło by być jeśli nie wariator.

http://www.youtube.com/watch?v=Pkmp6N8zZEo

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

kolejny typ
    - popychacz hydrauliczny
    być może popychacz nie dostał oleju i nie może się odpowietrzyć.

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

Użytkownik Alfa i Omega Avatar tomito
    Mieszka w
    Kielce / Gdańsk
    Auto
    AR 156 1.8 TS 2003 benzyna | Chevrolet Tahoe 2002 5.3 V8 | W oczekiwaniu aż Stelvio stanieje...

Domyślnie

Chyba to jednak wariator Nie pozostaje Ci nic innego jak zawitać w warsztacie. Nie zwlekaj z tym - jeśli coś jest nie tak ze smarowaniem silnika to możesz załatwić i panewki. Nie zapala się kontrolka oleju? Jest to tym bardziej niepokojące skoro wymieniałeś niedawno wariator, olej etc. Jaki olej wlałeś? Jaki filtr oleju założyłeś? Czy warsztat do którego jeździsz ma pojęcie o Alfach?

Ja bym od razu pojechał do gości.
    Jedyny miarodajny wskaźnik jakości kodu jednostka WTF/min - czyli programisty dzień powszedni...
    Wielki błysk - czarny pysk czyli elektronika dzień powszedni...

Mieszka w
    Malanów
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał tomito Zobacz post
    Chyba to jednak wariator Nie pozostaje Ci nic innego jak zawitać w warsztacie. Nie zwlekaj z tym - jeśli coś jest nie tak ze smarowaniem silnika to możesz załatwić i panewki. Nie zapala się kontrolka oleju? Jest to tym bardziej niepokojące skoro wymieniałeś niedawno wariator, olej etc. Jaki olej wlałeś? Jaki filtr oleju założyłeś? Czy warsztat do którego jeździsz ma pojęcie o Alfach?

Ja bym od razu pojechał do gości.

Kontrolka się nie zapala, olej Mobil1 10W40 taki mi polecił koleś który w Alfach siedzi od lat, podobno najmniej go zżera. Filtr firmy Filtron bodajże, warsztat jest partnerem sieci q3 czy coś takiego i się specjalizują w Alfach, Lanchiach ,i fiatach, w każdym bądź razie Włoszczyzna, jadę do nich w Poniedziałek, bo nie chce by mi coś w końcu (nie daj Boże) walnęło. Dziwne bo zmieniałem już wszystko co było potrzebne kompletny rozrząd ,i sprzęgło ,selespeed był programowany od nowa, wszystko co było zrobiłem, a tu znowu coś... czy te selespeedy tak mają czy nie tylko?

ViP Znawca Avatar cinas
    Mieszka w
    Tomaszów Maz. czasem Piła
    Auto
    Alfa 159 SW -> 2007->1.9 16v JTD->136KM

Domyślnie

Wszystko ma swoje większe lub mniejsze jazdy nie tylko twoja wariuje

Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
    Jest
    klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
    ALFA-i każdy dzień jest inny

MarcinTM
    Gość

Domyślnie

Jak się nie dokręci odpowiednio panewki trzymające wałki rozrządu to ciśnienie tamtędy ucieka i nie wypełniają się popychacze. Raz tak miałem i czekałem jak głupek 5min z tym stukaniem, aż dojdzie olej. Niestety, musiałem dokręcić (bałem się by nie zerwać gwintu), po odpaleniu po sekundzie ucichło.

Adampoz
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał MarcinTM Zobacz post
    Jak się nie dokręci odpowiednio panewki trzymające wałki rozrządu to ciśnienie tamtędy ucieka i nie wypełniają się popychacze. Raz tak miałem i czekałem jak głupek 5min z tym stukaniem, aż dojdzie olej. Niestety, musiałem dokręcić (bałem się by nie zerwać gwintu), po odpaleniu po sekundzie ucichło.

Raczej i na pewno nic nie ma wspólnego popychacz i panewka wałka, zwykły zbieg okoliczności a panewki mają ściśle określoną siłę dokręcenia.