Powiem tak jeżdze na nich bo mi się podobają. W nocy widać nawet ok ale te moje xenon looki to nie są żadne markowe produkty. Znaczne widac pogorszenie widoczności w deszczu.
Zdecydowania lepsze (chociaż nie tak efektowne) są Nighguide
Pzdr
Powiem tak jeżdze na nich bo mi się podobają. W nocy widać nawet ok ale te moje xenon looki to nie są żadne markowe produkty. Znaczne widac pogorszenie widoczności w deszczu.
Zdecydowania lepsze (chociaż nie tak efektowne) są Nighguide
Pzdr
No to powoli "rozjaśnia" mi się temat
Jeśli chodzi o Hella Blue Light, to testowałem je kiedyś w AR 146, powiem szczerze, że byłem zawiedziony... Świeciły jak zwykłe żarówki.
No i zakupiłem.
Zdecydowałem się na Philips H7 GT 150.
Efekty:
- zdecydowanie lepsza widoczność w nocy na suchej, nie oświetlonej drodze (na mokrej jeszcze nie sprawdzałem - dzisiaj u mnie nie pada)
- barwa światła - biała, zdecydowanie biała - znacznie bielsza od poprzednich żarówek (zwykłe Philips),
- to, że jest to jakiś xenon look, to bujda - nie ma w tym nic niebieskiego jak podaje strona:
http://sklep.tuning.pl/dzial.php?d_id=76148 - przynajmniej ja się nie dopatruję. Co prawda są niebieskie "czapeczki" na końcu żarówek, ale nie wiem czemu to ma służyć.
Reasumując - jestem zadowolony, do tego stopnia, że jak włączam światła drogowe, to niewielka jest różnica.
jednym słowem polecam, nie ma jakiejś ekstrawagancji, ale to co najważniejsze, czyli bezpieczeństwo zdecydowanie się polepsza.
Następne do testu będą: również żarówki Philips, model: X-treme Power, a potem może...
mi u mnie zaleząło głównie na ekstrawagancji i dlatego mam teki a nie inne.
Pozdrawiam
- się kolega odgryzłNapisał marcins737
![]()
Heheh, no jak by na to nie patrzeć - wyraził.
a propos OSRAM'u miałem takowe H1 w 146, jakieś ala blue vision - porażka, nie sprawdziły się wcale. Tzn owszem - świeciły, ale tak samo jak zwykłe żarówki H1.
zielone są dla smiechu. normalnie woże białe a co do świateł zenon looki to xenony dla ubogich i do nich właśnie się zaliczam.
Pozdrawiam
Ale czy zarowki GT nie sa czasami niedopuszczone do ruchu ulicznego? Wydaje mi sie ze czytalem kiedys ze sa to zarowki rajdowe i nie mozna ich uzywac na codzien.Napisał alces1
Ja jezdze na Vision Plus 50%, w poprzednim aucie mialem Blue Vision i tez byly okey. Widac zdecydowanie bielsza barwe. Vision Plusy nie sa zle ale wydaje mi sie ze lekko bielsza barwa sprawia wrazenie lepszej widocznosci.
Marcins a gdzie kupujesz OSRAM'y? Slyszalem ze sa najlepsze.
Cos, co swieci troche ja xenon. Bardziej bialo od typowej, ale rownie slabo. No i zwykle szybciej sie przepala, bo chinskie.Napisał marcins737
gej-looki? A cio to?