Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 52

Temat: Coś dla zainteresowanych "anglikami"

salfist
    Gość

Domyślnie Coś dla zainteresowanych "anglikami"

Wrzucam tutaj - proszę przenieść, jeśli musi być gdzie indziej:

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,352..._z_Polska.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar SEBEK
    Mieszka w
    EŁK
    Auto
    Black 159 1.9 JTDm 150 KM 2007 r.

Domyślnie

Moim zdaniem jeżeli ktoś chce jeździć z kierownicą po prawej stronie powinien mieć do tego prawo. Ale to nie zmienia faktu, że u nas jest ruch prawostronny i kierownica po tej samej stronie nie bardzo jest odpowiednia, może to kwestia przyzwyczajenia ale śmiesznie nawet zabierać pasażera

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Słyszałem już o tym człowieku. Jeśli ten przepis wejdzie w życie, to ten palant będzie miał niejedno ludzkie istnienie na sumieniu.
    Czy wyobrażacie sobie podróżowanie takim samochodem na co dzień po polskich drogach poza autostradami? (których i tak nie mamy).
    Za każdym razem kiedy z naprzeciwka będzie nadjeżdżać ciężarówka, albo autobus będę się zastanawiał, czy przypadkiem kretyn Grzegorz Dorobek, albo jemu podobny imbecyl pozbawiony zdrowej wyobraźni nie będzie się zabierał za wyprzedzanie swoim vauxhaull'em (czy jak to się tam nazywa).
    Ci pajace z UE, chyba nie wiedzą nawet gdzie Polska leży, nie mówiąc już o zapoznaniu się z jej infrastrukturą. Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie zezwoliłby na prawo do rejestracji w naszym kraju pojazdów z kierownicą po prawej stronie...
    Mało jest wypadków na polskich drogach? Nie ma dnia, byśmy nie słyszeli o jakiejś drogowej tragedii.
    Proponuję zrobić zrzutę na przekładkę dla tego pana Grzegorza Dorobka.
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Pirat drogowy Avatar prodigyboy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    była 156 2.4 JTD z przesiadką na X5 , obecnie 156 1.9 SW

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Słyszałem już o tym człowieku. Jeśli ten przepis wejdzie w życie, to ten palant będzie miał niejedno ludzkie istnienie na sumieniu.
    Czy wyobrażacie sobie podróżowanie takim samochodem na co dzień po polskich drogach poza autostradami? (których i tak nie mamy).
    Za każdym razem kiedy z naprzeciwka będzie nadjeżdżać ciężarówka, albo autobus będę się zastanawiał, czy przypadkiem kretyn Grzegorz Dorobek, albo jemu podobny imbecyl pozbawiony zdrowej wyobraźni nie będzie się zabierał za wyprzedzanie swoim vauxhaull'em (czy jak to się tam nazywa).
    Ci pajace z UE, chyba nie wiedzą nawet gdzie Polska leży, nie mówiąc już o zapoznaniu się z jej infrastrukturą. Bo nikt przy zdrowych zmysłach nie zezwoliłby na prawo do rejestracji w naszym kraju pojazdów z kierownicą po prawej stronie...
    Mało jest wypadków na polskich drogach? Nie ma dnia, byśmy nie słyszeli o jakiejś drogowej tragedii.
    Proponuję zrobić zrzutę na przekładkę dla tego pana Grzegorza Dorobka.
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Mając kierownicę po lewej stronie , niekiedy ciężko jest tira wyprzedzic , więc mogę sobie wyobrazic tylko jak to jest gdy ma się ją po prawej ...

Ale wybacz na Vectrę to ja się składac nie będę

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

nie wiem co prawda jak jest teraz - niech napiszą koledzy z wysp
    ale jak byłem dawno temu na wyspach to pojazdem "naszym" mogliśmy się poruszać chyba tylko jeden dzień od wjazdu na teren GB i potem już lipa

po mojemu też nie bardzo te całe unijne przepisy w tym przypadku
    ale zastanawia mnie teraz jeszcze bardziej jak jest u nich ( GB ) na dzisiaj

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    nie wiem co prawda jak jest teraz - niech napiszą koledzy z wysp
    ale jak byłem dawno temu na wyspach to pojazdem "naszym" mogliśmy się poruszać chyba tylko jeden dzień od wjazdu na teren GB i potem już lipa

po mojemu też nie bardzo te całe unijne przepisy w tym przypadku
    ale zastanawia mnie teraz jeszcze bardziej jak jest u nich ( GB ) na dzisiaj
    Wiem że jakieś dwa lata temu jak jeździłeś autem z kierownicą po lewej stronie ,nie posiadającym brytyjskich tablic , dłużej niż pół roku to auto takie było konfiskowane przez policję i sprzedawane na aukcji .Było to spowodowane tym ze m.in. Polacy w takich autach powodowali masę wypadków . Większośc po pijaku ...
    Jak jest teraz niewiem , bo nie jestem na bieżąco.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

W tej chwili możesz jeździć pół roku, lub też możesz przerejestrować nasz samochód, zmieniając światła, licznik musi być w milach. Przechodzisz MOT (przegląd), kupujesz tax, ubezpieczeni i śmigasz. ..ujowo się jeździ z kierownicą po niewłaściwej stronie.

prodigyboy nie chodziło o wypadki tylko niepłacenie taxu.

salfist
    Gość

Domyślnie

Po pijaku to i kierownica po środku nie pomoże.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Coś podobnego chciałem napisać ;-)

Mieszka w
    Warszawa
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał dance1 Zobacz post
    W tej chwili możesz jeździć pół roku, lub też możesz przerejestrować nasz samochód, zmieniając światła, licznik musi być w milach. Przechodzisz MOT (przegląd), kupujesz tax, ubezpieczeni i śmigasz. ..ujowo się jeździ z kierownicą po niewłaściwej stronie.

prodigyboy nie chodziło o wypadki tylko niepłacenie taxu.
    "Według statystyk Scotland Yardu Polacy, byli sprawcami 20 proc. wszystkich ubiegłorocznych wypadków w Anglii."
    O tax pewnie też ale i w dużej mierze o wypadki .