opony ! tez tak mam tyle ze przy 140 trzesie sie ster... nie sciaga nie rzuca ale czuc ze opony prosza o wolniej...
opony ! tez tak mam tyle ze przy 140 trzesie sie ster... nie sciaga nie rzuca ale czuc ze opony prosza o wolniej...
nom, wydajem mi siem że bedzie dalej czepać dopuki nie pojedziesz do mehanika![]()
a ja mysle ze nie ma co sie smiac i "czepiac"![]()
Handlarz - jeśli prowadzi działalność legalnie jest zobowiązany umową, która daje Ci dwa lata na odkrycie ukrytych wad pojazdu o których nie wspomniał handlarz i o których nie ma nic w umowie kupna sprzedaży, za które sprzedawca ma zapłacić, albo obniżyć cenę pojazdu itp. pod warunkiem, że sprzedawcą nie jest osoba prywatna.
Co do "czepania kierownicom" to przełóż koła tył na przód i będziesz miał odopwiedź bez żadnych kosztów. Jeśli nie przestanie trzepać, to wina leży gdzie indziej. Możesz też podnieść samochód zostawiając niewielki prześwit między kołem a podłożem i obracać nim patrząc czy szczelina jest cały czas taka sama. Pamiętaj, że koło może być też krzywe na boki.
Natomiast wymiana końcowki drążka - 50zł, ale chyba + robocizna + ustawienie zbieżności, bo po wymianie końcówki drążka kierowniczego jest to konieczne.
Pozdrawiam.
- Rafał
Ostatnio edytowane przez alces1 ; 10-10-2010 o 10:13
Mi trzepało jak miałem krzywą felgę. Po wyprostowaniu trzepanie ustało...
UFO z calym szacunkiem ale zainwestuj kolejne 50zl w slownika co do tematu, handlarz za nic Ci nie musi placic, to nie jest wada ukryta bo byla jawna od samego poczatku z tego co piszesz. Szarpanie tez moze byc od wybitego lozyska kola chociaz w Twoim przypadku raczej to nie jest to skoro na stacji Ci juz powiedzieli co innego.