Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 93

Temat: Alfa Romeo 156

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

możliwe że coś poskładane bo i konsola środkowa "carbon" jak ze sport pack'a ale zegary już nie czarne tylko zwykłe białe
    może sprzedaje te stare ( zużyte ) fotele a wsadził jakieś lepsze i dla tego tak zachwala tapicerkę bez przetarć
    ale to wszystko może
    poproś o vin i sprawdzisz chociaż rodzaj tapicerki czy się zgadza z obecnym

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Witam
    a co sądzicie o tej i tym silniku zwłaszcza: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/d...=1&tabNumber=1

mało informacji napisałem do gościa i czekam na odpowiedź

kwestie licznika kilometrów można odpuścić

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

Witam wszystkich ogólnie jestem nowy i zamierzam kupić alfę 156 fl w diesle.
    Moje pytanie jest proste czy warto kupić 156 fl do 17500 zł ? Mam na myśli czy to nie będzie zajechany egzemplarz za takie pieniądze ?
    np. to nie jest za tanio ??
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C15418651.html

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    Witam
    a co sądzicie o tej i tym silniku zwłaszcza: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/d...=1&tabNumber=1

mało informacji napisałem do gościa i czekam na odpowiedź

kwestie licznika kilometrów można odpuścić
    ta wszystko fajnie, ale mniejszego przebiegu już nie mogła mieć. Auto 10-cio letnie i przebieg 81 tyś km ?? to ile on robił rocznie ?? Chyba cofane było z co najmniej 100 tyś km lub nawet 200. No i pewnie starszy Pan jeździł do kościoła jako 1 właściciel. No i nie katowany...

Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    ta wszystko fajnie, ale mniejszego przebiegu już nie mogła mieć. Auto 10-cio letnie i przebieg 81 tyś km ?? to ile on robił rocznie ?? Chyba cofane było z co najmniej 100 tyś km lub nawet 200. No i pewnie starszy Pan jeździł do kościoła jako 1 właściciel. No i nie katowany...
    To zgadzam się zwłaszcza że to komis ale pytanie moje bardzie dotyczy silnika jaki tam siedzi czy są to w miarę żwawe silniki? Bo od 3 miesięcy rozglądam się za czymś i tak JTD no fajne jak to nasz lud mówi ale wtedy gdy się robi z 50 tys km rocznie minimum, powyżej 2.0 to już odpada wtedy ściągniecie z zagranicy i ciągle szukam ale nic konkretnego narazie nie ma wszystko oczywiście nie wymaga wkładu finansowego do emerytury

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

mmlover-przyjacielu kupić alfę 156 po fl i to z tym silnikiem jest warto,ale napewno nie za taką kwotę.17500,2003 rok dla mnie to troszke nie porozumienie,a potem jak człowiek wystawi zadbane autko w NORMALNEJ cenie to ludzie tylko prychają i mówią "panie zgłupiał pan na allegro taniej mozna kupic" ja mogę tylko odpowieidzeć "ależ prosze uprzejmie,zobaczy pan ile kosztują części do diesla".Także odpuść sobie tą alfę,dozbieraj i kup coś pewniejszego.Na forum jest sporo ludzi którzy sprzedają swoje 156 fl w stanie bardzo zadbanym,oczywiście nie za wyżej wymienioną kwotę.Jeśli miałbym ustalić pułap cenowy 156 fl 1,9 16v to niżej jak 25 tys nie ma co szukać ( piszę o egzemplażu wartym uwagi).

pozdrawiam

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

Cytat Napisał mmlover Zobacz post
    Witam wszystkich ogólnie jestem nowy i zamierzam kupić alfę 156 fl w diesle.
    Moje pytanie jest proste czy warto kupić 156 fl do 17500 zł ? Mam na myśli czy to nie będzie zajechany egzemplarz za takie pieniądze ?
    np. to nie jest za tanio ??
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C15418651.html

Bardzo dziwnie tanio...

BartekMan
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    Sytuacja nie jest jednoznaczna. Znam paru ludzi, którzy takie własnie przebiegi robią autem. Mało jezdzą w ogóle, czasem to drugie, trzecie auto w rodzinie itd. Sam miałem taki rok, ze zrobiłem niecałe 9 tysięcy. Sprawdź dokładnie auto po prostu: zarówno stan wnętrza jak i postaw go na komputer.
    Co do tego pana do kościoła: to akurat zły sygnał. Krótkie przebiegi przez pana do kościoła wskazywać mogą na duże zużycie tłoków, pierścieni itd. Silnik bowiem często musiał pracować na zimno, a tacy panowie kościelni nie dbają raczej o kulturę jazdy na zimnym silniku... Słowem, takie auto z oryginalnym przebiegiem 81 tysięcy może być w gorszym stanie niż auto o przebiegu 160 tysięcy z tego samego rocznika.

Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał BartekMan Zobacz post
    Znam paru ludzi, którzy takie własnie przebiegi robią autem.
    Mój Tato ma Alfe 145 2000 r od nowości i przejechane 71 tys km a więc tu różnie bywa fak faktem że większość to kłamstwa.

Mam pytanie odnoście 1,6 SW jak się te silniki sprawują w kombi nie są za słabe trochę?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

Oglądał może ktoś ten okaz ?? Juto wieczorem planuję ją zobaczyć, jeśli będzie ok to chyba się skuszę. Może ktoś widzi jakieś zastrzeżenia bo to będzie moja pierwsza alfa i pierwszy ropniak, więc każda opinia mile widziana.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-lif...C15575930.html

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia