Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Alfa naprawiona:p

Użytkownik Romeo Avatar Xofer
    Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie Alfa naprawiona:p

Panowie, nareszcie mam koniec kłopotów z szarpaniem/przerywaniem w mojej 164, po zaprowadzeniu Alfy do ASO w Poznaniu Panowie stwierdzili uszkodzony czujnik rozrządu, po wymianie samochód pracuje normalnie , jednak serwis, w którym Alfa była wcześniej dużo w niej namieszał, wymienił niepotrzebnie czujnik temp silnika, który teraz nie wyświetla mi temperatury, coś tam źle podłączył itp... auto jeszcze stoi w ASO i poprawiają partactwo tego Pana poszukuje jeszcze do niej przepływomierza. ponieważ uszkodzili mi obudowe i zgubili taką czarną zaślepkę, ktoś ma przepływomierz do 2.0 V6 TB ??? A może ktoś wie gdzie go zdobyć ???

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

pisałem Ci juz o tej przepływce. jak chcesz mzoemy zamawiac

Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is

Domyślnie

To jak już masz po kłopocie pochwal się ile kosztowała ta impreza? Bo ja mam te same objawy przy 3.0 12V i też już pół silnika wymieniłem błądzę po omacku do serwisu mam trochę przy daleko będzie to ostateczność lub waga.

Jeszcze mam jedno pytanko może mi pomożecie bo utapiam dużo kasy na diagnostykę i nic to nie pomaga. Myślałem żeby samemu jakiś interfejs zakupić ale jak tak czytam i przeszukuje fora i google to mam mętlik w głowie. I tu chciał bym was prosić o przysługę coś pewnego i sprawdzonego jak możecie.

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał jary17 Zobacz post
    To jak już masz po kłopocie pochwal się ile kosztowała ta impreza? Bo ja mam te same objawy przy 3.0 12V i też już pół silnika wymieniłem błądzę po omacku do serwisu mam trochę przy daleko będzie to ostateczność lub waga.

Jeszcze mam jedno pytanko może mi pomożecie bo utapiam dużo kasy na diagnostykę i nic to nie pomaga. Myślałem żeby samemu jakiś interfejs zakupić ale jak tak czytam i przeszukuje fora i google to mam mętlik w głowie. I tu chciał bym was prosić o przysługę coś pewnego i sprawdzonego jak możecie.
    Jak powiem Ci ile to kosztowało to nie uwierzysz Do Aso do Poznania mam 120km, wrzuciłem moją Alfe na lawete(250zł) i w czwartek około 21 byliśmy w Poznaniu ( Aso pracuje do 22 ), panowie za Alfe wzieli się od 7 rano i o 9 samochód był naprawiony Kazałem im jeszcze ponaprawiać pare "drobiazgów":
    - regulacja klami z przodu w drzwiach bo łapała już na samym końcu
    - naprawa światła wstecznego ( uszkodzony czujnik )
    Za wszystko zapłaciłem 540zł !!!

Z tym, że w serwisie gdzie auto stało wcześniej niepotrzebnie wymieniłem
    - czujnik temp silnika - 76zł
    - przepływomierz - 70zł ( używany ), który i tak został mechanicznie uszkodzony
    - sonda - 200zł
    - przewody i świece + filtry - 450zł ( jednak te i tak miałem zmienić )
    - odetkanie katalizatora ( faktycznie był zapchany )

Teraz muszę zmienić ten przepływomierz oraz wyregulować zawory, które zostały rozregulowane w tamtym serwisie i mam nadzieje, że odbiore samochód jak najszybciej ( na piątek już sobie odebrałem, żeby sobie przypomnieć te 200KM ) i zamawiam tapicera samopchodowego, który obszyje mi wnętrze karmelową skórą

Ogólnie polecam Aso w Poznaniu, może obsługa nie jest zbyt super miła ale znają się na temacie - zaznacze że wcześniejszy serwis szukał userki 3tygodnie a Aso 2h, i auto wcześniej nie było u jakiegoś majstra klepki tylko w atrakcyjnie prezentującym się, dużym warsztacie. Aso twierdzi, że 164 to duży kłopot - może i jest ale jaka wyjątkowa

Tylko ta przepływka, amigas mówiłeś, że trzeba długo czekać a ja już się nie mogę doczekać Na kiedy by był jak bym u Ciebie zamówił ???

---------- Post dodany o godzinie 20:12 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:10 ----------

Cytat Napisał jary17 Zobacz post

A jak potrzebujesz taniej lawety to mogę dać Ci namiar

Użytkownik Świeżak Avatar lupo7
    Mieszka w
    Bielsko-Biała

Domyślnie

cześć

Cytat Napisał Xofer Zobacz post
    ...Panowie stwierdzili uszkodzony czujnik rozrządu...
    czujnik rozrządu? - tzn czujnik położenia wału? czy ten czujnik na kablu zapłonowym 1 cyl. ?
    Alfa Romeo 164 2.0 V6 TB + Brera 2.4 JTD + Maserati Quattroporte M139

Mieszka w
    Mikorzyn
    Auto
    Giulia Veloce, Giulietta

Domyślnie

Cytat Napisał lupo7 Zobacz post
    cześć

czujnik rozrządu? - tzn czujnik położenia wału? czy ten czujnik na kablu zapłonowym 1 cyl. ?
    Tego Ci nie powiem, bo nie dopytywałem, sprawdziłem tylko czy auto chodzi normalnie i chodzi jeszcze czekam tylko za przepływką od amigasa, mam nadzieje, że dotrze na czas

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kasza85
    Mieszka w
    jelenia góra
    Auto
    Alfa Romeo 166 3, 0 24v 2000r

Domyślnie

chyba raczej czujnik na wale korbowym.
    Alfa 164 3.0 94r - była
    Alfa 164 3.0 96r - była
    Alfa 166 3.0 00r - jest

ViP Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103

Domyślnie

jak z nowa przeplywka?:>

Użytkownik Romeo Avatar jary17
    Mieszka w
    Lidzbark Welski, Poland
    Auto
    164 3.0 12V była przesiadka na 166 3.0 V6 24V+156 1.6TS BMW E36 1.8is

Domyślnie

Cytat Napisał amigas Zobacz post
    jak z nowa przeplywka?:>
    A jaki jest koszt nowej przepływki?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar slider2002