Witam.
Czy felgi 17 zdjete z Alfy 166 podejdą do 156?
Dzięki za pomoc![]()
Witam.
Czy felgi 17 zdjete z Alfy 166 podejdą do 156?
Dzięki za pomoc![]()
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 13-10-2010 o 01:57
W 166 rozstaw śrub to 5x108 a w 156 5x 98, musiał byś stosować dystanse.
Dokładnie pierwsze co to dystanse z rozstawu 5x108 na 5x98 a drugie czy wejdą ci w nadkola bo jak są na wyższych balonach to będą obcierać
O czyli jest to wykonalne !
A bezpieczne?
A jak to zrobić w praktyce? Kupuje po prostu dystans i wkladam pod felge i smigam?
---------- Post dodany o godzinie 20:50 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:49 ----------
Opony są ponizej krytyki i tak bym musial nowe kupic, wiec moge kupic takie, ktore luzem podejda![]()
Ważna jest też szerokość i odsadzenie ET Felgi żeby nie tarła opona np. o drążek kierowniczy lub nadwozie.
A dystanse to są bezpieczne.
Mi kiedyś w mercedesie tokarz zrobił dystanse na inny rozstaw i do tej pory nowy właściciel śmiga na nich . Najważniejsze żeby ET się zgadzało
Dzięki wielkie za pomoc.
dystanse wyjdą 200 zł, felgi za 300, więc się raczej opłaca.
Jutro jeszcze w swietle dziennym je obejrze i chyba bioreBo alfa na 17 się będzie super prezentowała
A zawias po tyłku nie dostanie od takich felg?
Zależy na jakich są balonach ja mam 225/45/17 i lekka taczka jestale jak chciałem wrzucić 225/55/17 to nie dalo rady bo mi już tarły o nadkola.
Siada zawiecha niestety. Każdy strzał w dziurę znacznie mocniej będzie dawał po półosiach i tylnych czopach.