Strona 22 z 36 PierwszyPierwszy ... 121314151617181920212223242526272829303132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 354

Temat: [156] Soczewki Alfa 156 !!!!! Super

Użytkownik Alfa i Omega Avatar rolek
    Mieszka w
    Wyszków
    Auto
    była 156 SW 2.4 JTD powered by cinsoft.pl

Domyślnie

Wejść wejdą (montuje jeszcze większe soczewki bixeonowe od mercedesa W211) ale ja bym ich nie montował bo mają plastikowy odbłyśnik który się topi

Użytkownik Rowerzysta Avatar Bond_krk
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2,4 JTD black

Domyślnie

Cytat Napisał jackdaniels Zobacz post
    Kolego czy to z tego modelu te soczewki??

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT
    tak, dokladnie z tego.

Odblysnik odblysnikiem...najgorsze bo mocowanie zarowki jest plastikowe a one lubia sie z czasem topic. Pozniej poprawiono lampy i mocowania byly alyminiowe. Myslalem o rozwiercaniu otworu, raczej inny pomysl mi do glowy nie przyszedl.

Mam zamowione jeszcze 2 kpl typowo ksenonowych soczewek o podobnych wielkosciach. Zobaczymy ktore wejda

Użytkownik Alfa i Omega Avatar JackDaniels
    Mieszka w
    Northampton (UK) / Borek Szlachecki (PL)
    Auto
    166 Super

Domyślnie

Cytat Napisał Bond_krk Zobacz post
    tak, dokladnie z tego.

Odblysnik odblysnikiem...najgorsze bo mocowanie zarowki jest plastikowe a one lubia sie z czasem topic. Pozniej poprawiono lampy i mocowania byly alyminiowe. Myslalem o rozwiercaniu otworu, raczej inny pomysl mi do glowy nie przyszedl.

Mam zamowione jeszcze 2 kpl typowo ksenonowych soczewek o podobnych wielkosciach. Zobaczymy ktore wejda
    A to napewno sa soczewki xenonowe?

Daj znac jak poszlo i wrzucaj jak najwiecej fotek

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2,4 JTD black

Domyślnie

zamowione sa typowo ksenonowe D2S, jedne chyba nawet z bmki sa

a tak z innej beczki...

czy silniczki do el. regulacji "wyrabiaja" z regulacja wysokosci swiecenia z zamontowanymi soczewkami? Badz co badz modul z soczewka jest dosc ciezki juz sam w sobie??
    Ostatnio edytowane przez Bond_krk ; 18-10-2010 o 20:28

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Czechowice
    Auto
    Giulietta Veloce 200/420 by Cinsoft

Domyślnie

Bond krk a jak bedziesz wsadzal te soczewki? trzeba do tego zdjac klosz z lampy czy da rade to podejsc od tylu tak jak sie zarowke wymienia?

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2,4 JTD black

Domyślnie

z tego co poczytalem to jesli chodzi o alfe to do piekarnika na 120C na 7-8min. Natomiast lampy z Almery potraktowalem srubokretem, mlotkiem i szlifierka
    (o ile dobrze Cie zrozumialem)

Wlasnie tez mnie nurtuje pytanie jak to jest po zamontowaniu soczewki w belli czy miesci sie ona w obudowie lampy. Moze ktos z forumowiczow ktorzy sami dokonywali przerobek moglby sie wypowiedziec w tej sprawie

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Zmieszczą się pod warunkiem nie za dużej długości. 14-15cm pasują bez problemu. Rozklejać trzeba, nie ma innej możliwości. Silniczki dają radę. Problemem jest zamontowanie soczewek w osi reflektora, brak wyraźnego punktu odniesienia, najlepiej przed ostatecznym sklejeniem zamontować tymczasowo i sprawdzić ustawienie. No i wykończenie tego estetycznie spędza sen z powiek wszystkich hobbystów, najfajniej by było mieć okrągłe ringi ozdobne. 2-u cm obwódki wystarczą by zasłonić dziurę w odbłyśniku.
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2,4 JTD black

Domyślnie

dzieki za wyczerpujaca wypowiedz!
    Jesli chodzi o montaz jakos chyba dam rade metoda prob i bledow. Myslalem zeby zamontowac na sztywno lampe w piwnicy, skierowac swiatlo na sciane, odznaczyc granice i wtedy grzebac - takie male stanowisko pracy do modyfikacji.

A jesli chodzi o stary odblysnik (bo sa chyba dwa sposoby) to lepiej"
    1. wymontowac go calkowicie i tam zamontowac soczewke wraz z wykonczeniem
    2. rozwiercic otwor

Aktualizacja:

Wiec tak...dostalem dzis to co zamowilem i sprawa ma sie tak. Dwa komplety soczewek jedne z BMW drugie nie wiem z czego. Te drugie maja ciekawe rozwiazanie-mianowicie przeslone ktora mozna regulowac promien swiatla (pokazane na foto). W glowie narodzil mi sie pomysl zamontowania obu w jednej lampie tylko wlasnie jest problem. Soczewki z bmki maja bardzo duza maskownice i nie wiem czy zmieszcza mi sie w miejsce swiatel drogowych. Soczewki z przeslona sa idealne do swiatel mijania gdyz maja podwojnie scieta granice swiatlocienia dzieki czemu nie raza. Coz...pewnie wyjdzie w praniu. Soczewki gabarytowo male (bez maskownicy). Do drugiej moze uda mi sie wepchac maskownice z Almery wtedy nie bedzie problemow z estetyka Teraz tylko jakies lampy od angola musze skombinowac i do pracy . Ponizej fotki soczewek

Przesłona

Maskownica BMW

Rozwazane sposoby montazu a sposob swiecenia

Ostatnio edytowane przez Bond_krk ; 19-10-2010 o 20:49

Użytkownik Fachowiec Avatar slavol
    Mieszka w
    Chodzież
    Auto
    Ford

Domyślnie

Ta przesłona to ameryka-europa. Musi być uniesiona jak na trzecim zdjęciu. W miejsce mijania wejdą obie, w drogowe będzie kiepsko z czymkolwiek, jest tam mało miejsca na głębokość.
    Odbłyśnika nie wywalaj bo nie będziesz miał reg. wys. po co kombinować, wywal go na wierzch, obetnij tył (miejsce mocowania żarówki) tak żeby soczewka weszła i mocuj do odbłyśnika. Będzie działać regulacja wysokości i przymocować łatwiej.
    Podczas montażu składaj reflektor kilka razy na sucho i sprawdzaj czy coś nie haczy i odbłyśnik rusza się swobodnie góra-dół. Bo jak się pomylisz, pomocujesz wszystko na sztywno i Ci np. ramka ozdobna nie wejdzie to zadowolony nie będziesz
    Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2,4 JTD black

Domyślnie

Dodaje ciekawy artykul apropo soczewek

http://swiatla.arbiter.pl/galeria/po...ia.reflektorow

Lampy juz w drodze-oryginalne angliki
    Ostatnio edytowane przez Bond_krk ; 20-10-2010 o 11:14