Witam.
Może miał ktoś lub ma coś takiego jak w temacie?? Jak przyspieszam to zaczyna trzeszcześ , jak puszczam pedła gazu cisza. Dziwne. Może to wachacz górny???
Pozdrawiam
Witam.
Może miał ktoś lub ma coś takiego jak w temacie?? Jak przyspieszam to zaczyna trzeszcześ , jak puszczam pedła gazu cisza. Dziwne. Może to wachacz górny???
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 04-11-2010 o 16:53
Jeżeli chodzi o drgania całego nadwozia, to zdarza mi się to tylko jak przyspieszam gwałtownie na wysokim biegu z niskich obrotów, jest to wynikiem działania dużego momentu obrotowego przeciwko znacznemu oporowi.
pzdr
U mnie jak trzymam pedał podłodze (na 4, 5 biegu) b. mocno przyspieszając to coś niejako drży i hałasuje (takie jakby trzaski wydobywające się z konsoli - ale ciężko jest uchwycić ich lokalizację) - nie wiem co to jest, ale przy jakiejś tam okazji postaram się to mocniej zdiagnozować.
@robbie tez tak mialem. w moim przypadku pomoglo przesmarowanie tulei dolnego wahacza. robilem to jakies 2 miesiace temu i od tego czasu cisza
Dzięki kolego. Spróbuję przesmarować i zobaczę .
Pozdrowienia
Chyba mam coś podobnego, samochód po 3-4 miesiącach od zakupu piszczał jak był zimny silnik, np. przy zmienię biegu czy gwałtownym przyspieszeniu, taki drobny pisk ustawał po 5-10min. jazdy. Najczęściej zdarzało się to chyba na dworze było mokro, latem zero problemów, i trochę zignorowałem problem. Teraz problem się nasilił i generalnie nie ma na niego wpływu fakt czy silnik jest zimny czy rozgrzany, coś piszczy cały czas. Przy przyspieszeniu, czy np. pulsacyjnym gwałtownym wciskaniu i puszczaniu pedału gazu. Masz podobnie? Dzięki za info, auto poleci pewnie i tak do aso, ale jeśli masz podobnie to chociaż ich nakieruje.
Kolego Rysiek. Lepiej bym nie opisał moich dolegliwości. Dokładnie to mi (a raczej mojej belli) się dzieje. Jak ASO naprawi usterkę daj znać.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez robbie ; 21-10-2010 o 19:44
Odświeżę trochę temat, bo wczoraj odebrałem alfę z naprawy gwarancyjnej, więc może pomogę.
Objawy jakie u mnie występowały:
- tylko na zimnym silniku, im zimniej na zewnątrz tym bardziej słyszalne
- piszczenie/skrzypienie przy zmianie obciążenia silnika czyli: dodawanie/odejmowanie gazu, zmiana biegów, moment zapinania sprzęgła
- trzeszczenie/"grzechotanie" na wybojach
- dźwięki z okolicy prawego przodu pojazdu
W moim przypadku winowajcą okazał się przegub wewnętrzny prawej półosi, pomogło ponowne nasmarowanie.
Niestety mechanika, który to wykonywał nie było w momencie odbioru więc nie wiem, czy przegub u mnie był suchy, czy może smar był nieodpowiedni, bo trochę mnie to zmartwiło, żeby przy przebiegu 25k trzeba było smarować przegubyL Wycieków z osłony przegubu na pewno nie było bo oglądałem wcześniej dokładnie.
Pozdrawiam
Odgrzewam temat, ale bardziej w stronę wahaczy górnych...
Wahacze górne którego producenta mają szansę na dłuższą żywotność - oryginalne (Ricambi Originali) czy TRW?
Pytam, bo cenę mają mniej więcej podobną (przynajmniej w sklepie, w którym się zaopatruję) i wolałbym włożyć część lepszej jakości.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
Już to pisałem - miałem okazję porównać oryginalne wahacze dolne i te sygnowane przez TRW - były identyczne. Jedynie na TRW wytrawione zostało logo Ricambi (chyba temperaturowo i zielonym lakierem) - pozostałe WSZYSTKIE cechy naniesione na wahaczach były identyczne. Można więc domniemywać, że w górnych będzie tak samo.