cos mi stuka z okolic paska klinowego, czy to moze byc jakas rolka prowadząca?? czy moze pompa wspomagania??
cos mi stuka z okolic paska klinowego, czy to moze byc jakas rolka prowadząca?? czy moze pompa wspomagania??
kolego raczej jakaś rolka ci stuka. ja to samo miałem w mojej belli wymieniłem i jest ok
Ostatnio edytowane przez Majkel ; 21-10-2010 o 16:27
Najpewniej koło pasowe.
albo napinacz
"Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
jest: 156 2.4 JTD 04r...
była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...
albo alternator lub klima...i w ten oto sposób powinieneś wymienić wszystko...
a tak na serio to auto do góry (prawy przód) na lewarku, zdejmij koło i patrz na elementy napędu paska i słuchaj skąd dochodzi stukot...innej możliwości określenia nie ma, a i w tym przypadku czasem ciężko znaleźć winowajcę..
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
okazało się ze wine ponosił pasek i to on tak strzelał.. troche sie pokaleczył z jednej strony bo pompa wspomagania miala dośc duzy luz wzdłuzny i ją tez wymieniłem, teraz jest cacy...
to ja się podłączę do pytania. Od jakiegoś tygodnia zauważyłem u siebie stukanie w stylu a'la przegub,czy takie terkotanie dziwne właśnie z okolic wieloklina. Problem występuje tylko a zimnym silniku po uruchomieniu i trwa max 1 minutę i towarzyszy temu pisk paska. Pasek wymieniany niedawno wraz z rolka napinającą. CO to może być ?
a co z resztymi rolkami też je wymieniłeś