Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 72

Temat: Uwaga na powypadkową alfe 166 z allegro !!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar lukas_kamienna166
    Mieszka w
    Gummersbach
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 150CV "DISTINCTIVE" 2002r ;-)

Domyślnie

Powiem tak,nie mam co zazdrościć,bo tak jak napisałem wcześniej moim zdaniem nie warto było tej Alfy naprawiać tylko przeznaczyć ją na dawcę części.A moja intencja była szczera,aby żaden forumowicz nie tracił czasu ani pieniędzy po to żeby na miejscu u sprzedawcy się rozczarował.Myślałem że nasze forum jest po to,żeby sobie pomagać i dzielić się swoimi doświadczeniami,oraz spostrzeżeniami.
    Metaloplastyka Ślusarstwo Kaw-Met Bramy,Ogrodzenia,Balustrady www.kawmet.republika.pl

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał lukasz166 Zobacz post
    Mówiąc szczerze, to wydaje mi się, że trochę nie w porządku postąpiłeś, ponieważ gość nigdzie nie napisał, że jest bezwypadkowa, ponadto wydaje mi się, że chyba zazdrość tu zagościła. Nie ładnie.
    a w jaki sposób nasz kolega forumowicz postąpił źle ?
    napisał o aucie które zna /znał itp ( coś jak w dziale porady przy zakupie )
    to co zrobił ( napisał temat i podał dane ) - było najlepszym co mógł zrobić po sprzedaży swojej bitej AR
    w imieniu "niedoszłych kupców" - DZIĘKUJĘ

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Podziękowania dla kolegi który ujawnił przeszłość tej Alfy bo właśnie mój znajomy szuka 166 i tą się zainterseował. Jeszcze raz dzięki.

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1,8 TS 2001; Croma 1,9 16V 2005

Domyślnie

Doczepiliscei sie do chlopa ktory sprzedaje auto a tak naprawde to nikt z was nie widzial tego auta na oczy i nie ma pojecia jak zostalo naprawione. A czy wciska kit ze auto jest bezwypadkowe? NIE.
    Ktos bedzie zainteresowany to pojedzie, ogladnie i sam zdecyduje czy kupi czy nie. jesli auto jest faktycznie zle poskladane i potencjalny klient kupi wiec albo sam sobie zawini bo nie spawdzil samochodu, a jak spradzil i kupil to jego problem bo albo byl swiadomy w jakim stanie jest samochod albo kiepsko sprawdzal i jesli nie kupilby tego "rozbitka" to pewnie kupilby innego
    Proste.
    wiec proponuje nie wieszac psow na sprzedawcy dopoki nikt z forumowiczow niebedzie mial wiedzy na temat obecnego stanu samochodu/
    Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.

PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!

Użytkownik Romeo Avatar koles_02
    Mieszka w
    Toruń
    Auto
    AR 166 2,4JTD 10v CF2 EDC15 99' 140KM Grigio Chiaro

Domyślnie

Nie interesuje mnie jak on to zrobił. Ten samochód przy najmniej nie jest do polecenia znajomemu. A sprzedawcy nic nie mam do zarzucenia.

" - elegancka pomiędzy sportowymi
    - sportowa pomiędzy eleganckimi
    - fascynująca piękność w segmencie E"

WeteranFan
    Gość

Domyślnie

50% samochodów w Polsce ma przeszłość powypadkową a z tego co widzę to bardzo ładne auto i nie robił bym z igły widły bo auto nie było moim zdaniem mocno uszkodzone (powtarzam moim zdaniem), kliknijcie link w którym autor tematu zamieścił zdjęcia, zawieszenie chyba nie ruszone, silnik wygląda że też nie ruszony... Wy chyba jeszcze nie widzieliście mocno rozwalonych aut gdzie sie robi z dwóch jedno hehehe, ucina się dachy, ćwiartki i inne podzespoły a tutaj widzę lekką stłuczkę o ile to w ogóle jest ta alfa! Czerwone skóry w 166 to faktycznie rzadkość ale widziałem już kilka takich egzemplarzy (ja mam niestety welur w swojej alfie i jest kicha) kurcze z chęcią bym kupił takie skóry

P.S. jeśli ktoś ma stare-zabytkowe alfy do remontu to jestem zainteresowany.

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Cytat Napisał WeteranFan Zobacz post
    (...)bo auto nie było moim zdaniem mocno uszkodzone (powtarzam moim zdaniem), kliknijcie link w którym autor tematu zamieścił zdjęcia, zawieszenie chyba nie ruszone, silnik wygląda że też nie ruszony... (...)
    Nom, zawsze słupek A leci na pierwszy ogień

WeteranFan
    Gość

Domyślnie

kolego żuwik, mam znajomego, który ściąga samochody z francji i jak byś zobaczył jakie zgnioty do nas przywozi to byś zawału dostał, czasami jeszcze na siedzeniach są ślady krwi itd... takie samochody są robione i sprzedawane jako - uwaga "BEZWYPADKOWE" a ta alfa jak dla mnie to była po lekkiej stłuczce

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

Ja Cię rozumiem i wiem o czym mówisz Ale uważniej przeczytaj co zacytowałem z Twojej wypowiedzi i co odpisałem

Przywieźć można wszystko i zrobić można wszystko. Ale chciałbyś potem takim autem jeździć? Czy wolałbyś egzemplarz po stłuczce parkingowej?

Auto dostało prosto w podłużnicę i podejrzewam, że skoro odkształciło słupek A, cały prawy bok będzie przesunięty w tył, razem z kotwiczeniem przedniego zawieszenia, traversy i zawieszenia silnika. A uszkodzenia z zewnątrz faktycznie wyglądają na małe Obstawiam, że albo jest krzywizna pod ładnym przykryciem, albo przespawana podłużnica - żadna z tych opcji by mnie nie urządzała, więc to miło, że kolega podzielił się z nami tą informacją

Użytkownik Romeo Avatar alfasound_mania
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa Romeo 155 1.8 8V;Alfa Romeo GT 1.9 JTD;Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

No co tu dużo gadać jak puści to plus minus 4k ma w kiermanie skoro mówisz że puściłeś ją za 5k, ale uważam że każdy przy zdrowych zmysłach się domyśli że auto było tłuczone przynajmniej ze względu na nowiusieńkie przednie lampy swoją drogą to przebiegle obie zmienił.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v 1993r.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6 2000r.
    Alfa Romeo 145 1.9 JTD 1999r.