Chłopaki podajcie też linka do tej matowej M3. Dzięki
Chłopaki podajcie też linka do tej matowej M3. Dzięki
STOP CIOTOM DROGOWYM
Było>> 166 2.4 JTD '99 >> GT 1.9 JTD '05 >> Jaguar X-Type 2.5 '03 >> Laguna 2 FL 1.9 DCI '05>>
Jest>> Passat B6 2.0 TSI 200KM '07 ver. USA
tak w 100% a farba się poprostu łuszczy tez początkowo myslalem ze to folia a jednak nie
alfa romeo jest 159 & 147 była 166 3.0.v6 super!!156jtdx2 147jtd8v
Ja kupiłem tę:
http://allegro.pl/3m-scotchcal-85-cz...249284478.html
to co podesłał iwok to chyba nie jest 3M...
Właśnie założyłem sobie nowe folie i nie poszło mi zbyt gładko. Nie miałem przesadnie dużo czasu i wyszło jak wyszło.
Taka rada dla kolegów, którzy chcieliby to przećwiczyć w 166 - trzeba naprawdę bardzo gładko spolerować słupki. Jeśli są bąble i stara farba odpada w którymś miejscu, to praktycznie trzeba ją zedrzeć z całego słupka do gołego metalu. Ja tylko spolerowałem drobnym papierem i usunąłem farbę tam gdzie odpadała. To niestety nie wystarczy, pod palcami nie czułem różnicy poziomów ale wygląda na to, że ta folia ma jakąś straszliwą rozdzielczość i widać wszystkie niedoskonałości powierzchni. Ponadto przy naklejaniu folii trzeba baaaardzo uważać, żeby nie dostały się żadne brudy. Wystarczy dosłownie pyłek i już po naklejeniu mamy górę wielkości domu.
Tak że, reasumując, wyszło jak wyszło, zajęło mi to w sumie chyba z 5h, nie ma tragedii i jest lepiej niż było, ale gdybym miał więcej czasu i wiedzę, którą mam teraz, to bym to ogarnął perfekcyjnie.
Jeszcze raz dzięki dla CIAMILL156 za guide jak zdemontować słupki, trochę się naszarpałem ale poszło. Uszczelki w miarę przeżyły.
Może zapuść jakąś fotkę?
Mam w planach sesję zdjęciową, tylko ciemno się ostatnio szybko robi a mam dziadowski aparat i musi być dobre światło żeby cokolwiek wyszło.
Jak tylko zrobię foty to się podzielę - ogólnie ostatnio furę ogarnąłem, nowy lakier (maska, przednie błotniki, przedni zderzak, progi), nowy znaczek (stary 11-letni, stracił wszystkie kolory), no i nowe słupki.